CS:GO

Dokráčí si fnatic k obhajobě titulu v Republeague?

Dokráčí si fnatic k obhajobě titulu v Republeague?
29. 6. 2022
  |  

Přesně dvě stě jedna dní nás dnes dělí od posledního finále REPUBLEAGUE. Na konci listopadu minulého kalendářního roku svedly týmy fnatic a Eternal Fire souboj o titul v REPUBLEAGUE SEASON 2 a po relativně dlouhé době se můžeme minimálně fnatic ve finále vidět znovu. Tentokrát to však bude tým ex-MAD Lions, který se postaví do opozice. Stále to však bude více než zajímavý duel, jelikož oba týmy v průběhu celé sezoně předváděli pohledné výkony a svým umem zaskočili nejeden silný celek.

Ještě než ale vběhnou na server tyto dva celky, postaví se proti sobě v souboji o třetí příčku úderem čtvrté hodiny odpolední Bad News Eagles a ECSTATIC. Je jasné, že kosovský celek, který se může pyšnit účastí na posledním Majoru, bude v zápase favoritem, v REPUBLEAGUE se však už během celého turnaje potvrdilo, že i outsider může být nakonec tím úspěšnějším a šance obou stran jsou tak realtivně zahaleny tajemstvím. To hlavní, tedy finálové klání je na programu dne od 19:00, pojďme si ale nejprve představit jednotlivé aktéry.

fnatic

Fnatic dokázali vyhrát již minulou sezonu této ligy, ale i tentokrát mají solidně našlápnuto. Ve skupině B hned z úvodu rozjeli kanonádu proti Into the Breach, které poslali do Lower Bracketu po výsledku 2:0, následovala výsledkově těsná bitva proti SINNERS, kterou fnatic ovládli 2:1 a ve finále Upper Bracketu si zajistili postup do play-off po úspěšném souboji s MOUZ NXT. I tento zápas se dostal do decideru, kde na mapě Nuke zdolali fnatic svého soka 16:14 a získali přímý postup do semifinále. V něm narazili na Bad News Eagles a špatná zpráva to pro ně rozhodně nebyla. Výsledek 2:0 a jasný postup do finále, takový byl verdikt týmu kolem KRIMZe.

Navíc fnatic mohou těžit z výborných výkonů jednotlivých hráčů. Sniper nicoodoz je po desítce odehraných mapách nejlépe hodnoceným hráčem turnaje (1.28), třetí a čtvrtá příčka pak patří roeJovi společně s KRIMZem. Palebná síla fnatic tak bude asi nejsložitějším oříškem pro jejich dnešního soupeře, tým ex-MAD Lions.

ex-MAD Lions

Pokud byste hledali zajímavé jméno do finále, se špetkou překvapení k tomu, bude to právě tým ex-MAD Lions. Evropská směsice s hráči jako REDSTAR, Woro2K, případně jL sice šla do vyřazovací fáze ze třetího místa, zajímavá podívaná ale byla jasnou zárukou. Obecně ex-MAD Lions neodehráli špatný turnaj. V úvodu poslali do bojů o udržení loňského finalistu Eternal Fire 2:0, pak ale přišla komplikace v podobě prohry 0:2 s Bad News Eagles a Lower Bracker run mohl začít. Nejprve ex-MAD Lions vyškolili K23 poměrem 2:0, následně zvládli i druhý vzájemný zápas s Eternal Fire a šli do play-off. Tam ve  čtvrtfinále narazili na akademii MOUZ, kterou poslali domů po výsledích 16:10 na Dust2 a 16:10 na Miragi. A šlo se na semifinále, souboj bývalých hráčů MAD Lions s ECSTATIC dospěl až do rozhodující mapě, kde se radovali Lvi z triumfu 16:10.

Pokud jsme u fnatic našli zástupce mezi nejlepšími hráči turnaje, nalezneme tam i jméno z této soupisky. Woro2k má po čtrnácti odehraných mapách rating 1.19 a jaho tým je třetím nejlépe hodnoceným v turnaji. Dokáží ex-MAD Lions toto přetavit ve své vítězství?

I finále turnaje bude streamované s československým komentářem, na své si ale přijdou i milovníci anglického castu.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.