CS:GO

Do třetice všeho dobrého! G2 přejeli ve finále Heroic a vítězí v Katovicích

Do třetice všeho dobrého! G2 přejeli ve finále Heroic a vítězí v Katovicích
12. 2. 2023
  |  

G2 jsou letos nezastavitelní! Svoji formu prokázali i ve finále IEM Katowice 2023, kdy porazili dánskou sestavu Heroic přesvědčivě 3:1. Pro organizaci G2 to tak je první trofej z Katovic po dvou neúspěšných finále.

Grand finále IEM Katowice 2023 proti sobě svedlo momentální první dva týmy světového žebříčku. Letos dosud neporažení G2 vyzvali dánskou sestavu Heroic.

G2 vs. Heroic

Výsledková grafika finále
Úvodní mapou celého Grand finále se stala mapa nuke, kterou si nepřekvapivě zvolili hráči G2. Ti jsou na této mapě neporažení už více jak tři měsíce a svou dominanci nehodlali měnit ani tentokrát. První polovina však putovala na stranu Heroic, kteří si dokázali za lepší CT stranu připsat 10 bodů a slušnou výchozí pozici do druhé poloviny. V té se ale naplno rozjela mašina G2 vedená bosenským riflerem Nemanjou "huNter-" Kovačem. G2 ovládli druhou polovinu poměrem 11:2 a úvodní mapu si tak připsali 16:12.

Heroic si za svou první mapu vybrali mirage, na níž byli považování za mírného favorita. To na začátku první poloviny i potvrzovali a za T stranu se dostali do rychlého vedení 1:8. Od té chvíle zařadili na vyšší stupeň i G2, kteří nejprve dokázali první polovinu dotáhnou na 6:9 a po změně stran otočit utkání ve svůj prospěch. Heroic si s agresí soupeře nedokázali na CT straně příliš poradit a odnesli si nakonec porážku 16:13 a deficit dvou map v celé sérii.

Třetí mapa začala podobně jako mapa předchozí. Lepší začátek ze strany Heroic, kteří si na CT straně vytvořili rychlý náskok 1:6. G2 se ale opět vzchopili a dotáhli se na skóre 7:8. V druhé polovině začali lépe G2, kteří vyhráli pistol round a následné kolo proti ecu. Následně začali úřadovat Heroic, kteří si za T stranu připsali potřebných 8 kol a po výhře 11:16 snížili sérii na 2-1. Zároveň touto prohrou skončila pro G2 série 21 vyhraných map v řadě.

Čtvrtou finálovou mapou se stal ancient, na němž se lépe dařilo hráčům G2. Ti si vedení Rasmusem "HooXi" Nielsenem zprvu připsali 9 kol za CT stranu a následně za T stranu povolili dánským soupeřům jediný bod. Výsledkem se tak stalo skóre 16:7 a vítězství v celé sérii 3-1.

Organizace G2 tak po dvou neúspěšných finále v letech 2020 a 2022 konečně dostoupala na nejvyšší stupínek v Katovické Spodek Areně.

Zdroj úvodní fotografie: ESL

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.