CS:GO

Do European Pro League Season 9 opět zasáhnout česko-slovenské celky

Do European Pro League Season 9 opět zasáhnout česko-slovenské celky
6. 7. 2023
  |  

Mezinárodní CS:GO soutěž European Pro League Season 9 by měla odstartovat už 10. července a na jejím startu se opět objeví několik česko-slovenských celků. Které to jsou?

Do zápolení o celkový prizepool v podobě $20,000 se opět pustí z česko-slovenské scény minimálně trojlístek celků, mezi kterými nebudou chybět ani Sampil, vítězové 2. i 1. divize stejné soutěže v předchozích sezonách, kteří se i díky výkonům v tomto turnaji vystřelili v žebříčku HLTV.

Zajímavostí bude sledovat s kým do turnaje Sampi naskočí, stále totiž (v době psaní článku) tým nepotvrdil náhradu po odchodu Dominika "blogg1s" Janity. Nejblíže by však měl mít k týmu slovenský AWP hráč fino, který doposud nastupoval za tým SINNERS Academy, se kterým se však na začátku července rozloučil.
Pozvané týmy do EPL Season 9 | Zdroj: Twitter @euproleague_
Dále z domácí scény nechybí ani Dynamo Eclot, které v uplynulých dnech došlo pro 3. místo v LORGAR Cupu a rádo by zapracovalo na vzestupu nejen co se rankingu týká. European Pro League tak k tomu může být ideální příležitost. Chybět nebudou ani ENTERPRISE, ti sice nedokázali získat 2 postupová místa ze 2. divize stejného ročníku soutěže, který hráli (obsadili 3. místo), ale pozvánka je neminula.

Zároveň organizátor turnaje zveřejnil na sociálních sítích výzvu, která se týká zájmu dalších celků, co by měly zájem turnaje se účastnit. "Pozvání přijalo 11 týmů, ale jak vidíte, 5 míst je stále volných. Které týmy bychom měli pozvat?," uvedl pořadatel. Dočkáme se tedy dalších česko-slovenských týmů v turnaji? Anebo další pozvánky získají jiné zahraniční sestavy?

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.