CS:GO

Do čtvrtfinále BLAST.tv Paris Major naskočí překvapení turnaje. Přiblíží se Slovák STYKO k medaili?

Do čtvrtfinále BLAST.tv Paris Major naskočí překvapení turnaje. Přiblíží se Slovák STYKO k medaili?
19. 5. 2023
  |  

Druhá várka čtvrtfinálových duelů BLAST.tv Paris Major 2023 je na spadnutí. Po obědě a večer se do akce pustí celky Monte, GamerLegion, Liquid a Apeks. Kdo se přiblíží finálové účasti a vyzve v zítřejším semifinále největší favority turnaje?

Po čtvrtečních zápase BLAST.tv Paris Major 2023 ve kterých zvítězily týmy Heroic nad FaZe a domácí miláčci Team Vitality, kteří zdolaly v poměru 2:0 celek britské Into the Breach. Dnes se pokračuje další dvojicí čtvrtfinálových střetnutí.

Dnešní program otevírají týmy Monte a GamerLegion, dvě největší překvapení dosavadního průběhu BLAST.tv Paris Major 2023 z nichž jeden celek postoupí mezi nejlepší 4 týmy světa. Oba týmy dokázaly ovládnout posledních 6 ze 7 odehraných zápasů, přičemž GamerLegion se navíc mohou pyšnit třemi výhrami v řadě. 

V roli mírného favorita budou figurovat přesto ukrajinští Monte, jejichž příběh je lemován také absencí trenéra, který zůstal v rodné vlasti, jejich šance na vítězství vidí SazkaBET v kurzu 1,65:1. Naopak nja soupeře z GamerLegion vypsal kurz 2,10:1.
Přehled play-off BLAST.tv Paris Major 2023 | Zdroj: Twitter @BLASTtv
Od 20:00 se do zápasu pustí severoameričtí Team Liquid a norská organizace Apeks, která z pozice 19. týmu světa patřila mezi největší outsidery už předchozích Challengers a Legends Stages turnaje BLAST.tv Paris Major 2023. Na Team Liquid z posledních duelů vyzráli pouze hráči Heroic, kteří si, stejně jako GamerLegion, poradili i s Apeks. 

Za Apeks se Major play-off pustí také slovenský hráč Martin "STYKO" Styk, který se svými spoluhráči v posledním vzájemném zápase v rámci Challengers Stage porazil Liquid v BO1 v poměru 16:12 a dnes se pokusí navázat i v BO3 duelu. S kurzem na vítězství však jsou favorité Team Liquid, jejichž šance vidí SazkaBET v kurzu 1,43:1, na Apeks je kurz 2,70:1. Pokud si chcete zpestřit sledování a bylo vám více než 18 let, tohle je ideální příležitost.

Čtvrtfinálové duely se odehrají ve čtvrtek a v pátek, vždy od 15:00 a 19:00. Ve stejných časech se odehrají i BO3 semifinále a v neděli od 17:00 vypukne velkolepé grandfinále. Všechny duely můžete sledovat na Twitch kanále BLASTPremier nebo platformě BLAST.tv

 


Zdroj úvodní fotografie: Twitter @BLASTtv

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.