League of Legends

Dneska bude v LEC česká bitka! LEC vstupuje do druhé poloviny

Dneska bude v LEC česká bitka! LEC vstupuje do druhé poloviny
9. 7. 2021
  |  

V prvním střetu českých hráčů League of Legends v nejvyšší evropské soutěži překvapivě vyhrála podceňovaná skvadra Excel Esports v čele s českým AD carry, Patrikem “Patrik” Jírů, proti úřadujícím evropským šampionům, MAD Lions.

Zápasy, které budou stát za to:

MAD Lions vs. Excel Esports | 19:00 pátek 9. 7. 2021

Oba české týmy se v tom během letního splitu celkem plácají. Jasně, MAD Lions drží se skóre na zápasy 5-4 zatím 4. místo v lize, což sice není tragédie, ale od úřadujících šampionů Evropy se čekalo podstatně více. Marek “Humanoid” Brázda (mid lane) je většinou celkem stabilním článkem týmu, naopak Matyáš “Carzzy” Orság (AD carry) má buď naprosto dominantní formu, nebo stav “FF15 a další hru, guys”.
 
Co by mu ale pomohlo dodat trochu bojového ducha a motivace je fakt, že Carzzy se stal jedním z cílů nového songu v podání komentátorů LEC, You Are, což je óda na prý nejlepší ad carry hráče v Evropě.
 
V sestavě Excel Esports bohužel nejspíše neuvidíme českého suporta - Petr “Denyk” Haramach. Jeho náhradník Advienne totiž minulý víkend předvedl skvělý výkon a s Patrikem si očividně herně celkem sedí.


Rogue vs. Misfits | 21:00 pátek 9. 7. 2021

Tohle bude jízda. Mělo by nás čekat nejlepší evropské LoLko, protože se na Vyvolávačově žlebu (překlad lvl 1000) potkají dva týmy, které stojí v čele tabulky se skóre 7-2.
 
O tom, že rozhodně bude na co koukat, svědčí i fakt, že uvidíme hned několik legend a superstars evropského LoLka. Na straně Misfits je to dvojice hvězd na bot lince: Kobbe a Vander. Rogue se naopak pyšní jedním z nejlepších AD carry evropské historie - Hans Sama, legendárním top lanerem - Odoamne, géniem džungle - Inspired a aktuálním vládcem středové linky - Larssen.
 


Rogue vs. G2 Esports | 21:00 pátek 9. 7. 2021 

A ještě jednou Rogue… V sobotu si totiž zahrají proti dříve neporazitelnému týmu Evropy. Přezdívalo se jim Králové Evropy, šampioni… G2 Esports. Bohužel G2 ani za boha nemůžou letos najít formu a například minulý týden prohráli s Misfits absolutně vyhraný zápas kvůli špatnému recallu u Elder draka.
 
Uvidíme, jestli konečně uvidíme ten superstar team, kterým G2 měli být po nákupu nejlepšího AD carry Evropy, Rekklese. Každopádně tohle bude zápas, který by žádný fanoušek LoLka neměl vynechat!
 

Zdroj náhledového obrázku: twitter.com/MADLions
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.