CS:GO

Dnes začínají otevřené kvalifikace na IEM Dallas 2023. Zapojí se i česko-slovenské celky?

Dnes začínají otevřené kvalifikace na IEM Dallas 2023. Zapojí se i česko-slovenské celky?
22. 3. 2023
  |  

První otevřená evropská kvalifikace pro turnaj IEM Dallas 2023 startuje už dnes večer. Jde tak o další příležitost pro česko-slovenské ukázat se a prorazit v Evropě. Jaký je kvalifikační klíč?

Už dnes, tedy 22. března, od 18:00 startuje první ze dvou evropských kvalifikací pro severoamerický turnaj IEM Dallas 2023. Mezi účastníky kvalifikací se dá předpokládat také řada česko-slovenských sestav, které se dlouhodobě snaží prorazit a ukázat ve strukturách ESL, případně BLAST.

Z každé otevřené kvalifikace, kterých se budou dle očekávání účastnit opět stovky týmů, postoupí dva nejlepší do uzavřené evropské kvalifikace, kde už je pozvaná čtveřice celků: Fnatic, OG Esports, Cloud9 a Spirit. Z této fáze turnaje pak do Ameriky poletí dvojice nejlepší týmů, která doplní celkově 16 týmů v hlavní části IEM Dallas 2023.

Uzavřená evropská kvalifikace se odehraje hned na přelomu března a dubna, samotná hlavní část v zámoří pak od 29. května do 4. června 2023. Celkově by se navíc mělo v turnaji rozdat $250,000.

Otevřené kvalifikace IEM Dallas 2023:

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.