League of Legends

Denyk a Patrik opět spolu! Česká dvojka bude tvořit botlane týmu EXCEL v letním splitu

Denyk a Patrik opět spolu! Česká dvojka bude tvořit botlane týmu EXCEL v letním splitu
18. 5. 2021
  |  

Dlouhé spekulace o přestupu českého supporta Denyka jsou konečně u konce. Nyní již bývalý hráč Misfits odchází do organizace EXCEL, kde se setká se svým bývalým spoluhráčem z eSuby ADC Patrikem. Vytvoří tak historicky první české botlane duo v LEC.

Denyk je dlouhodobě označován za nejlepší český support a po dobrých výkonech ve Španělsku mnoho lidí nepřekvapilo, když po něm v prosinci roku 2019 šáhl tým z LEC. Následující dva splity patřil mezi základní kameny týmu, se spoluhráči se mu podařilo také vybojovat jarní účast v play-offs, výraznější úspěch ovšem nepřišel. Možná i proto se Misfits rozhodli obměnit tým a podepsat přímou konkurenci v podobě hvězdného Vandera, který denyka do sestavy již zpátky nepustil.


 
Protože nastupovat pouze za akademii a “zahřívat lavičku” bylo pro českého hráče málo, již delší dobu sílily spekulace o jeho možném odchodu. Nejvíce byl pak spojovaný s britskou organizací EXCEL, kde nastupuje historicky první český finalista LEC Patrik. Právě on patří mezi největší hvězdy týmu a konečné osmé umístění z jarního splitu je pro ambiciózní tým rozhodně neúspěch, i proto se odhodlali k prvnímu posílení.
 
Spojení denyka a Patrika dává rozhodně smysl. Nejenže jsou oba hráči ze stejné země a znají se, již dříve spolu nastupovali v legendární eSubě - tehdy byl Patrik ještě známý pod nickem Sheriff. V roce 2017 se jim například podařilo zvítězit v Main Eventu Legend Series Season 1 a naváží tak na svou historii, nyní ovšem v největší evropské soutěži. Čeští fanoušci se tak budou moci těšit na další dvojici reprezentantů ve stejném týmu, ta první v MAD Lions zatím vychází velice dobře. Ať se daří, denyku!

Zdroj úvodní fotografie: lolesports.com
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.