CS:GO
CS2

Dánsko bude hostit první CS2 Major! V roce 2024 dostalo právo PGL

Dánsko bude hostit první CS2 Major! V roce 2024 dostalo právo PGL
28. 3. 2023
  |  

Pořadatelství prvního Counter-Strike 2 Majoru dostalo PGL. To jej bude hostit v dánské Royal Arena během března 2024. Co dalšího o akci víme?

BLAST.tv Major ve francouzském hlavním městě Paříž uzavře éru a etapu za hrou CS:GO, o třičtvrtě roku později se v Dánsku odehraje první Major turnaj už ve hře Counter-Strike 2. 

Hostitelským místem prvního Counter-Strike 2 Major bude dánská Kodaň, konkrétně pak Royal Arena, která byla hostitelským místem mnoha turnajů obřích rozměrů a právě ze země na severu Evropy vzešlo několik legendárních hráčů, mj. také spousta následných CS:GO Major vítězů.

"Jedna z nejlepších her všech dob kráčí k další kapitole a my nemůžeme být šťastnější, že můžeme hostit pravděpodobně nejdůležitějšího Majora série za poslední roky. Dánsko má bohaté esportové dědictví a my jsme nadšeni, že můžeme do Kodaně přivést nejlepší světové týmy Counter-Strike, aby se utkaly o nejprestižnější titul této hry. Naší ambicí pro PGL CS2 Major Copenhagen 2024 je překonat rekordy ve sledovanosti hry všech dob," uvedl Silviu Stroie, PGL CEO.

Akce PGL CS2 Major Copenhagen 2024 se bude konat pro 24 týmů v nově formované "hře" a prizepool by se měl pohybovat ve výši $1,250,000 a také prestižní titul prvního vítěze Counter-Strike 2 Major turnaje.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.