CS:GO

Dánská hvězda zhasla. Kjaerbye se rozhodl pověsit myš na hřebík a ve 23 letech končí kariéru

Dánská hvězda zhasla. Kjaerbye se rozhodl pověsit myš na hřebík a ve 23 letech končí kariéru
30. 6. 2021
  |  

Stál na startu hvězdné éry Astralis, získal Major triumf i MVP ocenění z největštího CS:GO turnaje. Ve svých 23 letech se však rozhodl ukončit kariéru.

Dokázal toho ještě před svým 20. rokem života více, než o čem sní mnozí jeho vrstevníci. Už v té době se totiž stal dvojnásobným členem TOP 20 hráčů za rok 2016 a 2017 a vyhrával turnaje téměř na denní bázi. Patřil k největším talentům, které dánská scéna ukázala okolnímu světu.

Dánský "princ" a talent se rozhodl v polovině roku 2021 pověsit pomyslně myš na hřebík a skončit svoji cestu profesionálního hráče. Oznámil to prostřednictvím svého Twitter účtu. Důvodem takto brzkého konce se stal pocit, během kterého dánský hráč ztratil chuť a hlad po vítězství po dlouhých letech své dosavadní kariéry.



Byly to předevevším dánské týmy se kterými Markus "Kjaerbye" Kjaerbye spojil značnou část své kariéry. Ať již šlo o sestavu Dignitas, Astralis nebo následně North, tedy organizace, která působila v blízkosti fotbalového týmu FC Kodaň.

S postupem času, především v posledním letech, to však šlo u Kjaerbye z bláta do louže. Největší triumf po dlouhých měsících půstu a prakticky poslední veliký přišel v roce 2020 v rámci Intel Extreme Masters XV - New York Online: Europe, kde v barvách FaZe turnaj ovládl a získal se svými spoluhráči $100.000.

To byla zřejmě tečka, co do úspěchu, kterou za sebou tento nesmírně talentovaný a pracovitý hráč nechal.

Zdroj úvodní fotografie: DreamHack
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.