Zajímavosti

Dánové chtějí z burzy, Astralis požádal o vymazání z Nasdaq

Dánové chtějí z burzy, Astralis požádal o vymazání z Nasdaq
9. 8. 2023
  |  

Spolu s FAZE patří Astralis mezi přední světové týmy, jejichž akcie jsou obchodovatelnými. Na základě hlasování, které proběhlo 8. srpna je ale jasné, že Astralis již dále touto cestou kráčet nechtějí. Konečné podání všech náležitostí organizace oznámí v nejbližších dnech.

Astralis A/S vstoupil na trh v prosinci roku 2019 s cenovkou 1.33$ za akcii. Od té doby ale hodnota cenných papírů výrazně padá, poslední cena za jednu akcii byla  pouhých 0.24$. K obrovskému kroku vystoupení z trhu byla potřeba dvoutřetinová většina hlasů mezi nejvýše postavenými funkcionáři organizace a majoritním vlastníkem Jakob Lund Kristensenem. Valná hromada nakonec vystoupení z burzy skutečně usnesla, dánský celek tedy brzy již nebude obchodovatelný.

„Bylo schváleno vyřazení společnosti Astralis A/S z trhu Nasdaq First North Growth Market Denmark a představenstvo a vedení společnosti nyní budou pokračovat v žádosti o vyřazení z trhu Nasdaq First North Growth Market Denmark. Po podání žádosti vydá společnost oznámení,“ stojí v zápisu ze schůze vedení organizace.

I přes aktuální vývoj situací Astralis konstatují, že se vstupem na trh Nasdaq splnily finanční cíle, které byly dříve vytyčeny. Navzdory splnění cílů bylo další pokračování na akciovém trhu pro společnost dále neúnosné, což vedlo k aktuálním krokům. Mezi další důvody odchodu z burzy patří omezená likvidita na dánské burze Nasdaq First North Growth Market a náklady spojené s působením na ní.

Zdroj úvodní fotky: Facebook @Astralisgg

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.