CS:GO

Dalších krach. Copenhagen Flames vyhlašují bankrot

Dalších krach. Copenhagen Flames vyhlašují bankrot
1. 5. 2023
  |  

Dánská esportová organizace nenašla peníze na další financování a CEO dnes oznámil, že je podán návrh na konkurz společnosti. Jde tak o další jméno na evropském poli, které ukončuje činnost.

Další šok přichází na esportovu scénu v roce 2023. Copenhagen Flames, jako jedna z dalších esportových organizací v Evropě, vyhlašuje konec činnosti, zde je navíc společnost poslána do konkurzu. Tým, který vychoval zejména ve hře CS:GO řadu zajímavých hráčů a osobností se během posledních měsíců snažil získat peníze na další financování a rozvoj, ovšem vzhledem k aktuální nepříznivé situaci ukončuje aktivitu.

"Vážení fanoušci, partneři a všichni, kteří nás kdy jakýmkoli způsobem podporovali. minulý týden v pátek jsem podal návrh na konkurz společnosti Copenhagen Flames a ukončil jsem činnost všech zaměstnanců, protože se nám nepodařilo najít financování našeho klubu do budoucna. Posledních šest měsíců jsme neúnavně pracovali na tom, abychom tomuto výsledku zabránili, ale bohužel se nám to nepodařilo. A za to se hluboce omlouvám. Nakonec je to moje zodpovědnost a cítím se jako naprostý hajzl, že k tomu došlo," začal CEO organizace Copenhagen Flames dlouhé vyprávění ve svém příspěvku na webu.

Ve vyjádření zástupce organizace uvádí, že bylo v posledním půl roce obtížné získávat partnerství a spolupráce vzhledem k ekonomické a geopolitické situaci ve světě a zmenšeným marketingovým rozpočtům. Ani změna aktivit a utlumení některých věcí, včetně analýzy problému a propuštění části zaměstnanců však nepomohlo.

"Po celou dobu tohoto procesu měli investoři o klub zájem, ale odrazovalo je, jak se esportová scéna v uplynulém roce vyvíjela. Kluby snižovaly náklady, propouštěly zaměstnance, investoři museli krýt ztráty a tak dále. A samozřejmě fakt, že jsme potřebovali peníze hned, nebyl zrovna lákavý. Bohužel jsme byli opakovaně odmítnuti a nepodařilo se nám zajistit prostředky potřebné k záchraně klubu," dodal CEO Steffen Thomsen.

A dodal: "A tak tu dnes stojíme a vyhlásili jsme bankrot. Kodaňské plameny už neexistují. Byla to naprosto zdrcující, frustrující a hluboce smutná zkušenost nechat odejít tolik úžasných lidí, kteří pro nás neúnavně pracovali, kteří jsou pro klub nesmírně zapálení a kteří by udělali cokoli, aby vše fungovalo."

Jde tak o další konec evropského (CS:GO) celku a esportové organizace. V posledních týdnech podobně reagovali například Tricked.

Zdroj úvodní fotografie: Copenhagen Flames/ edit Sazka Esport

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.