CS:GO

Další tuzemské týmy mají šanci jako SINNERS. Využijí ji nebo se sesypou?

Další tuzemské týmy mají šanci jako SINNERS. Využijí ji nebo se sesypou?
15. 1. 2022
  |  

Podobně jako v zimě 2021, dostávají nyní kromě SINNERS další česko-slovenské týmy jako ENTERPISE, eSuba, Dynamo Eclot a Entropiq Prague šanci na podobný “tryhard”. Pokud uspějí, budují cestu do Evropy, v opačném případě budou dveře dozajisté částečně zavřeny.

Přes přestupové tahanice a změny v sestavách získaly už v závěru loňského roku tuzemské celky dobrou pozici v Evropě. Nyní z mí mohou ještě více těžit.

Prakticky přesně před rokem dostali SINNERS šanci hrát téměř každý den best-of-three duel, který jednak budoval jejich pozici před fanoušky, zároveň jim dělal jméno v Evropě. Podobnou příležitost nyní mají celky jako ENTERPRISE, eSuba, Dynamo Eclot a Entropiq Prague, které jsou pozvané hned do několika turnajů v druhé polovině ledna.

Například ENTERPRISE a eSuba jsou pozvané celky do regionálního swissu Pinnacle Winter Series 1, stejné celky zabojují společně se SINNERS také v turnaji s názvem Thunderpick Bitcoin Series. A Entropiq Prague se společně s Dynamo Eclot přidávají například v turnaji Malta Vibes Knockout Series 5.
Začátek v nejnižších strukturách, regionálních closed kvalifikacích a swiss formátem hraných skupinách a postupně se posouvat výše, v dalších turnajích se rovnou objevit v main stage apod. I tak může cesta vypadat. Každá výhra se navíc bude počítat do HLTV žebříčku, na základě kterého mohou být celky také pozvány do turnajů.
 

Jsou úspěchem pouze titulu? Zdaleka ne!

SINNERS z tehdejších turnajů také nevyhrávali trofeje, ale ukazovali se ve velmi pozitivním světle, čehož si všímali i další organizátoři, ať již spříznění s pořadateli Snow Sweet Snow (Spring Sweet Spring, apod.) nebo ne. Česko-slovenské CS:GO celky tak nemusejí bezpodmínečně brát za úspěch pouze titul, ale postupný vzestup a ukázání se na evropské tier 2 / 3 úrovni. 

Dost možná několik z nich dostane velkou šanci hrát několik těžkých zápasů za týden a pokud to “přežijí” a nesesypou se, otevírá se jim solidní šance do Evropy.

 Potenciálně až stovky map, které jsou před česko-slovenskými celky, mohou rozhodnout o jejich (ne)úspěšném roce.

Zdroj úvodní fotografie: CNC / Sazka eLEAGUE

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.