CS2

Další trofej pro MOUZ, nová sestava ovládla BetBoom Belgrade

Další trofej pro MOUZ, nová sestava ovládla BetBoom Belgrade
20. 5. 2024
  |  

Třetí finále v krátké době a druhá trofej. MOUZ má výbornou formu a čistě sweeplo finále v Bělehradu proti Team Spirit 3:0.

Odchod Frozena? Nevadí! Organizace MOUZ pokračuje ve skvělé formě a získává druhou trofej v řadě. Poslední triumf do sbírky přišel v Bělehradu, kde se odehrával turnaj BetBoom Dacha s prizepoolem půl milionu dolarů. Obměněná mladá sestava i s Brollanem získala první místo, když ve finále přehrála Team Spirit 3:0.

Ačkoliv na turnaji měl tradičně skvělou formu Donk, který byl mimo jiné zvolen MVP turnaje, proběhla finálová série jednoznačně ve prospěch MOUZ. Na Vertigu, Ancient a Mirage nedali ruskému celku šanci a zaslouženě slaví. V barvách vítězného týmu se blýskl Polák siuhy, který měl nejlepší rating ze všech hráčů a pozitivní KDA o 19 killů.

MOUZ podruhé v krátké době vítězí na offline turnaji, nedávno si dokráčeli pro první místo na Maltě. Tam se odehrávala EPL Season 19 a podobně jako v Bělehradě, ani tam nedali soupeřům šanci. Vitality si odneslo čistý sweep 0-3. Jde navíc o třetí velké finále pro MOUZ, pokud k tomu připočteme i IEM Chengdu. Tam sice padli proti FaZe 0-2, ale stále to značí velkou herní formu, kterou organizace má.

Ne nadarmo se tak sestava posunula na druhé místo podle HLTV rankingu. Pro většinu lidí možná neočekávaně, protože skvělému runu předcházel odchod hlavní hvězdy Frozena. Jako již tradičně roster organizace sází na mladé hráče, průměrný věk není ani 21 let. 

MOUZ - Team Spirit 3:0

  • Vertigo: 13 - 11
  • Ancient: 13 - 9
  • Mirage: 13 - 4

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.