CS:GO

Další sezona ESL Pro League startuje: Český stream, dvojitá slovenská účast a boj o světovou jedničku

Další sezona ESL Pro League startuje: Český stream, dvojitá slovenská účast a boj o světovou jedničku
29. 8. 2023
  |  

Na startu ESL Pro League Season 18 bude dvojice slovenských hráčů (Martin "STYKO" Styka a David "frozen" Čerňanský), která se společně se svými spoluhráči z týmů Apeks a MOUZ pokusí uspět ve skupinové fázi a zajistit si postup do play-off. Jaký bude formát letošního ročníku EPL, kde se bude konat a jak ji můžete sledovat?

Postupně se ve čtyřech týdnech a čtyřech různých skupinách sjede celkově 32 týmů do InterContinental Malta ve městě Saint Julian's, aby zde odehrálo nejen skupinovou fázi ESL Pro League Season 18, ale ti nejlepší také následné play-off na jehož konci bude šampion, který získá $200,000 a potvrzení slotů na IEM Katowice 2024 a BLAST World Final 2023.

Ve skupinách se představí kompletních mj. TOP 18 týmů z žebříčku HLTV, řada týmů se také kvalifikovala díky soutěžím jako je ESL Challenger League nebo ESL Challenger Katowice / Melbourne, ESL Brasil Premier a dalším od pořadatele turnaje. Například polský celek 9INE si zasloužil pozvánku díky svému bodovému zisku v rámci žebříčku ESL Ranking.

ESL Pro League Season 18 bude rozdělena do čtyř skupin po 8 týmech a odehrají se formátem double-elimination navíc s možností tzv. Last Chance Stage, do které se propadnou týmy z Lower Bracket dílčích skupin a zabojují o 4. slot z každé skupiny, který zajistí místenku v play-off. Do vyřazovacích bojů se dostane vítězové skupin (čtvrtfinále), další do dvou předkol.

Rozdělení skupin

V první skupině EPL Season 18, která startuje už tuto středu, se představí celky Vitality, Orks, Astralis, Ninjas in Pyjamas, FURIA, Movistar Riders, Grayhound a GamerLegion. Týmy se takto postupně utkají v prvním kole Upper Bracket a vítězové, respektive poražení, na sebe narazí v dalších kolech. 

Skupinu "B" odehrají od 6. září týmy Heroic, Rooster, BIG, Monte, MOUZ, MIBR, Evil Geniuses a ENCE. O týden později na Maltě zabojují týmy FaZe, 9z, Imperial, fnatic, Apeks, M80, Natus Vincere a Syclone. Závěrečný týden skupinové fáze bude patřit celkům Cloud9, Eternal Fire, Complexity, 9INE, Liquid, Virtus.pro, G2, Lynn Vision.

Česko-slovenský stream z celé akce bude zprostředkovávat agentura PLAYzone, která již tradičně zajišťuje vysílání ESL a Intel Extreme Masters turnajů. 

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.