League of Legends

Další problémy s MSI. RNG musí odehrát znovu úvodní tři zápasy

Další problémy s MSI. RNG musí odehrát znovu úvodní tři zápasy
13. 5. 2022
  |  

Potíže s uměle zvýšeným pingem zůstávají. Royal Never Give Up bude muset znovu odehrát své úvodní skupinové zápasy, protože byla narušena integrita turnaje.

Riot Games uznal svou chybu. Hráči napříč organizacemi přímo na místě konání v Busanu si stěžovali, že uměle zvýšený ping na 35ms je pocitově mnohem horší, než je uváděno. Kvůli přísným covidovým opatřením totiž nemohl zástupce z LPL přímo do Jižní Koreji dorazit, a tak organizátor turnaje rozhodl pro nastavení jednotného pingu pro všechny – včetně znevýhodnění profiků přímo na místě.

Jenomže hráčům se něco nezdálo. „Ping je určitě nad 35ms, možná dokonce až dvojnásobek. Během scrimů je trochu menší, ale na pódiu je to rozhodně více,“ popisuje Corporal, support týmu ORDER. Ten sice přímo proti RNG nenastoupil, ale ani jeho týmu horší odezva neutekla. „Je to frustrující, museli jsme kvůli tomu upravit champion pool,“ pokračuje hráč v rozhovoru s novinářem Yohanem Markovem.

Riot Games proto začal testovat a skutečně na takové zjištění přišel. Kvůli umělému navýšení mají hráči v Busanu větší ping, než bylo původně naplánovano. Jediný tým, který nebyl touto změnou dotčen, jsou právě RNG, protože jejich připojení není nijak uměle ovlivňováno a zkrátka hrají s tím, co se očekávalo.

Z tohoto důvodu jsou všechny jejich zápasy anulovaný, jelikož měli výhodu nižší odezvy oproti ostatním. Své tři duely musí tak čínská organizace odehrát znovu. Organizátor slíbil, že tomu tak bude do neděle 15. května.

RNG všechny své zápasy přesvědčivě vyhráli a v konkurenci PSG Talon, Istanbul Wildcats a RED Canids jsou jasně nejlepším týmem. Není divu, jedná se také o druhého největší favorita na celkovou výhru hned po T1, postup si však musí vybojovat znovu.

Komunita je rozhodnutím Riot Games překvapena a zmiňuje také fakt, že na to organizátor přišel až teď. Oceňují alespoň včasné zjištění, protože utkání s celky jako T1 nebo G2 se blíží – a těm by velký ping mohl výrazně uškodit.
Oficiální vyjádření Riot Games k anulování zápasů RNG I Zdroj: Twitter Lolesports
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.