CS:GO

Další obří nákup. Savvy Gaming Group koupil ESL a FACEIT za více než 1 miliardu dolarů

Další obří nákup. Savvy Gaming Group koupil ESL a FACEIT za více než 1 miliardu dolarů
25. 1. 2022
  |  

ESL a FACEIT se spojují, zároveň jsou oba subjekty odkoupeny saúdskoarabský fondem Savvy Gaming Group za více než jednu miliardu amerických dolarů.

Spojení dvou velkých hráčů na trhu esportu, potažmo zejména CS:GO, přiláká vždy velkou pozornost, navíc pokud se k tomu přidá i transakce a odkup obou subjektů. Přestě to v noci zažilo vedení FACEITu a ESL (potažmo DreamHacku), které společně vytváří ESL FACEIT Group

ESL FACEIT Group (EFG) se tak stává přední světovou soutěžní herní platformou, která kombinuje ESL, světovou nezávislou společnost zabývající se esporty a FACEIT, digitální platformu pro hráče, vydavatelé, vývojáře a partnery.

Prostřednictvím této kombinace zaujímá EFG dlouhodobý přístup ke zvýšení udržitelnosti a globální stopy konkurenčního hraní ve světě, kde představuje nejrychleji rostoucí zábavní odvětví, uvádí společnost na oficiálním webu.

Investici do projektu EFG udělal saúdskoarabský investiční fond Savvy Gaming Group, který se specializuje přímo na esport a gaming.

ESL FACEIT Group zveřejnila na svém webu také iniciativy, kterým se chce věnovat. Podpora by měla obsahovat $100,000 fond pro lokální pořadatele turnajů, rozšíření GGFORALL v Brazílii nebo turnaje v Africe. Významným cílem by měla být také větší a stabilnější podpora severoamerické scény.

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport