CS:GO
League of Legends
Zajímavosti

Další konec tradiční esportové organizace. LDLC po konci spolupráce s Olympique Lyon ukončí aktivity

Další konec tradiční esportové organizace. LDLC po konci spolupráce s Olympique Lyon ukončí aktivity
18. 5. 2023
  |  

Kromě pozitivních zpráv z Francie, které se týkají CS:GO BLAST.tv Paris Major 2023, přichází také ta špatná. Další esportovou organizací, která ukončí své aktivity, bude LDLC. Informace přišla poté, co je jasné, že nebude pokračovat mezi spolupráce mezi esport subjektem a fotbalovým týmem Olympique Lyon.

Od středy 17. května přichází z Francie informace, které se týkají esportové organizace LDLC, která spojila svoji minulost především se CS:GO, respektive League of Legends scénou a pomohla vychovat několik kvalitních hráčů. Podle dostupných informacích francouzská organizace opustí esporté poté, co jí před létem skončí smlouva o spolupráci s Olympique Lyon.

Fotbalový klub Olympique Lyon, který hraje nejvyšší francouzskou ligu Ligue 1 Uber Eats, spolupracuje s krajany z esportové organizace LDCL od jara roku 2020, kdy během covidové pandemie došlo hned na několik podobných partnerství, kterými se sportovní kluby snažily přilákat další publikum a využít mezeru v přestávce lig způsobené celosvětovou krizí.

Informace navíc prosákly ven v době, kdy se esportoví fanoušci ve Francii, ale i zbytku světa, chystají na vyřazovací část BLAST.tv Paris Major 2023, který by měl být posledním CS:GO Majorem v historii a jedním z největších favoritů na celkový úspěch jsou domácí Team Vitality. 

"Skupina LDLC a skupina OL se rozhodly předčasně ukončit partnerství LDLC OL s účinností od konce července 2023. Ukončení tohoto partnerství bude zároveň znamenat odchod společnosti LDLC Event z esportové scény a ukončení její provozní činnosti v tomto odvětví," stojí v prohlášení, které je citováno světovými portály.

Ke konci spolupráce a zřejmě také nevyhnutelnému konci LDLC by mělo dojít v závěru července 2023, kdy končí právě spolupráce s prvoligovým fotbalovým celkem Olympique Lyon. Poté se šampion DreamHack 2014, za který nastupoval také Dan "apex" Madesclaire, který právě může v Paříži dojít pro titul, rozloučí a ukončí esport aktivity.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.