CS:GO

Dallas se připravuje na start play-off. Na úvod čeká bitva Astralis s MOUZ a G2 s FaZe

Dallas se připravuje na start play-off. Na úvod čeká bitva Astralis s MOUZ a G2 s FaZe
2. 6. 2023
  |  

Čtvrtfinálové souboje IEM Dallas 2023 slibují velkolepou show a podívanou. Na úvod se během pátečního večera a noci utkají Astralis s MOUZ a FaZe s G2 Esports.

Úvodní čtvrtfinále spolu odehrají týmy Astralis a MOUZ už dnes od 20:30. Zatímco dánští Astralis úspěšně navazují na online vítězství v turnaji CCT South Europe Series #4 a sérii 6 vítězných zápasů přerušila až těsná porážka 1:2 s ENCE, MOUZ se lehce trápí a povedené výhry střídají nečekané porážky jako ta od GamerLegion v rámci BLAST.tv Paris Major. 

Zajímavé bude i sledovat, jak se bude vyvíjet VETO před zápasem. Oba celky úspěšně banují Anubis, ale Astralis se umí vyřádit herně na mapě de_overpass, která není % úspěšností úplně oblíbenou u MOUZ. Opakem je však Inferno. Bez ohledu na pick & ban zůstávají favoritem hráči Astralis s kurzem 1,54:1 na vítězství. Na postup MOUZ je vypsán kurz 2,30:1.
Přehled play-off IEM Dallas 2023 | Zdroj: Twitter @ESLCS
Do druhého zápasu, krátce po půlnoci středoevropského času, naskočí celky G2 Esports a FaZe. Druhý jmenovaný celek ve skupině "B" padl v semifinále Upper Bracket proti ENCE 0:2, ovšem v Lower Bracket si poradil jak s Liquid (2:0), tak s Cloud9 (2:1) a zajistil si pozici vyzyvatele G2 Esports, kteří prohráli až ve finále Upper Bracket skupiny "B" s týmem Heroic.

Poslední vzájemné duel obou týmů se datuje do února letošního roku, kde G2 Esports na mapách Ancient a Nuke zvítězili 2:0 v rámci IEM Katowice 2023, přičemž podobného VETA bychom se mohli dočkat i nyní. Byť je zde otazník prvních banů a následné reakce. G2 totiž škrtají Overpass, nicméně nehrají ani Anubis, kde už FaZe mají něco za sebou. Klidným pickem FaZe je však také Ancient. Kurzovým favoritem budou dle SazkaBET hráči G2 Esports, na jejichž vítězství je vypsán kurz 1,61:1.

Přímý přenos vyřazovacích bojů IEM Dallas 2023 můžete sledovat už od dnešního večera na Twitch kanále ESL anebo na PLAYzoneCZ, kde se budou přenášet závěrečné turnajové boje včetně studia v českém jazyce. 

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.