CS:GO

CyberSport: G2 Esports chtějí pro m0NESYho srbské občanství. Podobně přemýšlejí i NAVI

CyberSport: G2 Esports chtějí pro m0NESYho srbské občanství. Podobně přemýšlejí i NAVI
11. 3. 2022
  |  

Geopolitická situace a válka na Ukrajině nezpříjemnila značně život ruských hráčů po Evropě. Reakce přichází záhy. Údajně se G2 Esports a NAVI snaží pro své ruské hráče získat srbské občanství.

Zahraniční server www.cybersport.ru zveřejnil, na základě svých informací, během čtvrtečního večera informaci o pokusu organizace G2 Esports získat srbské občanství pro svého ruského hráče, stále šestnáctiletého Ilya "m0NESY" Osipova. 

Právě hráči z této země mají od invaze na Ukrajinu problém nejen s cestováním, které je způsobeno přerušením letecké dopravy mezi velkou částí Evropy a Ruskem. Zároveň se na hráče a sportovce obecně z Ruska zvyšuje tlak týkající jejich pohledu na věc. 

Podobně se podle serveru CyberSport vyjádřil už dříve i ukrajinský COO organizace Natus Vincere, třiatřicetiletý Aleksey Kucherov. Ten měl konstatovat, že právě změna občanství, respektive jeho doplnění, je jedna z možností na základě aktuální situace. 

Doposud se však jedná o nepotvrzené spekulace z více zdrojů. Musíme si počkat, jak celá situace vyvrcholí. G2 aktuálně bojují v Německu v rámci ESL Pro League, ve včerejším skupinovém zápase podlehli MOUZ 0:2.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.