CS:GO

Čtvrtfinále IEM Cologne: Ax1Le je zpět a na Cloud9 čekají Vitality. Večer dojde na dánskou bitvu

Čtvrtfinále IEM Cologne: Ax1Le je zpět a na Cloud9 čekají Vitality. Večer dojde na dánskou bitvu
4. 8. 2023
  |  

Očekávané play-off IEM Cologne 2023 před legendární halou v Kolíně nad Rýnem, která je pojmenovaná jako Katedrála Counter-Strike, startuje už dnes odpoledne. V prvním duelu dojde na zápas Cloud9 s Vitality, večer na dánskou bitvu mezi Heroic a Astralis.

Po skupinové fázi IEM Cologne 2023 se zraky fanoušků přesouvají do vyřazovací části, kde na sebe v úvodních čtvrtfinálových zápasech na sebe narazí Vitality s Cloud9 (od 15:30), respektive Heroic s Astralis (od 19:00). Vítěz první bitvy zamíří do semifinále s ENCE, druhé do zápasu s G2 Esports.

Nejočekávanější zprávou čtvrtfinále byl nárat Ax1Le do sestavy Cloud9, která sice zvládla postoupit i bez něj, nicméně po 3 vítězství v řadě chtějí přidat další. Proti však budou Vitality, kteří postupně zdolali týmy BIG (2:0), OG Esports (2:0), MOUZ (2:0), ale padli proti G2 Esports (1:2). Naopak Cloud9 si dokázali poradit s 9INE (2:1), Monte (2:0) a GamerLegion (2:1).

Velkou nevýhodou Cloud9 může být zápasové praxe, kterou tolik oproti Vitality nemají. V posledních dvou vzájemných zápasech navíc pokaždé zvítězili Vitality (2:1 a 2:0). Nicméně nyní má severoamerické organizace změněnou sestavu, se kterou bude chtít udeřit v kurzu 2,35:1 na vítězství.
Večer nás čeká velkolepý souboj mezi dánskými Heroic a Astralis. První jmenovaný celek prohrál proti ENCE (1:2) ve své skupině po 9 předchozích vítězství. Naopak bývalá světová jednička s dev1cem šlape a z posledních 8 zápasů zvítězil v 7 případech. Oba celky tak mají naladěnou formu na vzájemný duel ve čtvrtfinále prakticky dokonale.


Živé přenosy čtvrtfinálových duelů IEM Cologne 2023 můžete sledovat už dnes odpoledne, respektive večer na Twitch kanále ESLCS s anglickým komentářem, anebo na řadě jazykových mutací včetně česko-slovenské na Twitch kanále PLAYzoneCZ.

 


Zdroj úvodní fotografie: Twitter @IEM

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.