CS:GO

Semifinále IEM Cologne 2023: Životní série pro SunPayuse, ENCE šokovali a porazili Vitality

Semifinále IEM Cologne 2023: Životní série pro SunPayuse, ENCE šokovali a porazili Vitality
5. 8. 2023
  |  

Čtyřiadvacetiletý španělský AWP hráč Alvaro "SunPayus" Garcia zažil v semifinále IEM Cologne 2023 životní sérii. Fantastickým výkonem pomohl týmu ENCE k vítězství 2:1 nad Vitality.

První mapu semifinálové podívané IEM Cologne 2023 lépe otevřeli hráči Vitality, kteří získali úvodní 3 kola, nicméně ENCE nezůstali pozadu a 4 body v řadě vývoj otočili. Po vyrovnané sérii uprostřed první půle se odpoutali za T-side hrající Vitality, kteří dokázali dojít pro dílčí vedení 9:6. 

Pak se však hra začala přesouvat na velmi dobře týmově hrající ENCE, kteří si drželi od soupeře odskok. V závěru ještě francouzsko-dánsko-izraelská sestava srovnala na 14:14. Poslední dvě kola ovšem opět patřila ENCE, kteří tak zvítězili 16:14.

Druhá mapa (de_nuke) od prvních kol nabral úplně opačný spád. O vyrovnanosti nemohlo být ani slyšet, protože Vitality dominovali od prvních do posledních kol první poloviny. Kromě tří kol v začátku a jednoho v závěru neuhráli ENCE nic a odcházeli po první půli zklamaní výsledkem 4:11. 

Pak však SunPayus zavelel do útok, dokázal společně se spoluhráči odstartovat skvěle druhou půli a ziskem celkového počtu 6 kol z 9 možných se tým ENCE přiblížil Vitality v poměru 10:14. Ani po chvíle pauzy nedokázali Vitality nastolenému tempu konkurovat a ENCE se přibližovali na dostřel. Až za stavu 14:13 dokázala dvojice flameZ & ZywOo vyčistit plant a následně zvítězit (15:13), ENCE ještě získali kolo, ale Vitality ukončili mapu za stavu 16:14.

Nástup do třetí mapy měli opět lepší Vitality, kteří se dokázali rychle dostat do vedení v poměru 4:1, ovšem následně to byl právě tým ENCE, který snížil, respektive vyrovnal a až do poloviny náskok pouze navyšoval. Vedení ENCE po 15. odehraných kolech tak bylo 10:5. Následně ještě Vitality snížili, ale nebylo jim to nic platné, Alvaro "SunPayus" Garcia dovedl ENCE výsledkem 16:7 k vítězství a postupu do finále.

ENCE vs. Vitality

Výsledek - 2:1
  • de_mirage 16:14 (6:9)
  • de_nuke 14:16 (4:11)
  • de_vertigo 16:7 (10:5)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.