CS:GO

Čtvrtfinále BLAST Premier Spring Final: Vitality porazili 2:0 FaZe, Imperial 2:0 Complexity

Čtvrtfinále BLAST Premier Spring Final: Vitality porazili 2:0 FaZe, Imperial 2:0 Complexity
10. 6. 2023
  |  

Čtvrtfinálové zápasy BLAST Premier Spring Final jsou minulostí a do TOP 4 se po výsledcích 2:0 podařilo postoupit týmu Vitality na úkor FaZe a Imperial, který si poradil stejným poměrem s Complexity.

V první čtvrtfinálové bitvě se v severoamerickém hlavním městě Washington, D.C. utkaly týmy Imperial a Complexity, dvě překvapení posledního tier 1 turnaje před letní přestávkou. Brazilští Imperial do zápasu vstoupili výrazně lépe, když na map picku soupeře získali první polovinu v poměru 11:4. Zkušený Gabriel "FalleN" Toledo táhl brazilskou sestavu za vítězstvím, nicméně snaha o otočku Complexity vše komplikovala. Nakonec to byli přeci jen Imperial, kteří zvítězili 16:14 a ujali se vedení v sérii 1:0.

Úvodní část druhé mapy (de_overpass), kterou si do série zvolili hráči Imperial, nabídla velmi podobný obrázek hry. Brazilský celek dokázal ovládnout za T-side první polovinu v poměru 12:3 a rázně vykročil za vítězstvím v celé sérii i postupem do semifinále turnaje. Complexity ještě stav korigovali, nicméně na změně vítěze už se to neprojevilo. Imperial zvítězili 16:6, celkově 2:0 a v dnešním semifinále vyzvou Heroic.

Imperial vs. Complexity

Výsledek - 2:0
  • de_vertigo 16:14 (11:4)
  • de_overpass 16:6 (12:3)
  • de_inferno

Druhé čtvrtfinálové utkání přineslo souboj světové jedničky a trojky. Vitality z pozice favorita dokázali na první mapě uspět, byť i zde to bylo velmi těsné. FaZe využili vyrovnané první půle a neztratili s francouzsko-dánskou sestavou krok. Průběh se definitivně zlomil až v prodloužení, kde výhru urval Team Vitality 19:17.

Ani druhá mapa, jejíž polovina skončila poměrem 9:6 pro favorita zápasu, nenasvědčovala tomu, že by se měla série ukončit rychle, pak se však ve FaZe něco zlomilo a tým za CT stranu uhrál pouhá 2 kola. To byla voda na mlýn pro Team Vitality, který dokázal rázně kráčet za vítězstvím, kterého se dočkal po 24 kolech (16:8). Hlavními hvězdami zápasu byli na straně Vitality hráči Lotan "Spinx" Giladi a  Mathieu "ZywOo" Herbaut. FaZe nepomohl ani heroický výkon kanadského hráče Russel "Twistzz" Van Dulken.

Vitality vs. FaZe

Výsledek - 2:0
  • de_anubis 19:17 (8:7)
  • de_mirage 16:8 (9:6)
  • de_overpass

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @BLASTPremier

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.