CS2

CS2 večer pozná prvního Major šampiona, naději má i CZ/SK scéna

CS2 večer pozná prvního Major šampiona, naději má i CZ/SK scéna
31. 3. 2024
  |  

Debutové Major finále na CS2 je tady. Od 20:00 na sebe vlétnou týmy Na'Vi a FaZe. Oba celky vyhlížejí svůj druhý Major triumf.

Pozornost míří do Kodaně. V dánské metropoli se od osmi večer rozehraje vůbec historicky první finále na titulu CS2. Ačkoliv se hraje na nové hře, do finále dokráčely staré známé firmy. FaZe a Na'Vi si spolu dají repete dva roky starého finále v Antwerpách, které tehdy ovládl první jmenovaný tým a získal svůj vůbec první Major titul. Oba týmy prošly od té doby změnami v rosteru, Ukrajinci například přišli o S1mpla a FaZe zase do svých řad rekrutoval Frozena. 

Právě slovenský rifler píše pro naše tuzemské CSko ten největší příběh. Před sebou má šanci stát se vůbec prvním česko-slovenským vítězem takto cenné trofeje. Poslední shot měl symbolicky GuardiaN také v barvách FaZe, ale v Bostonu před 6 lety byli nad jeho síly Cloud9. Pamatuje také dvě předchozí prohry, tehdy ještě za Na'Vi v letech 2015 a 2016. 

Ukrajinská organizace je co se týče soubojů o titul celkem prokletá. Z pěti finálových účastí mají pouze jeden triumf, a to z roku 2021 ve Stockholmu. Tehdy rozjetý s1mple a spol. přehráli G2 s přehledem 2:0 a slavili první vítězství na Majoru v historii. Na tom následujícím finále obhájili, ale nad jejich síly byl právě FaZe Clan, který se radoval vůbec poprvé. 

Symboliky a příběhů je v nadcházejícím duelu opravdu několik. Dá se najít společná historie a také propojení v podobě GuardiaNa. Jemu se ani v jednom dresu nepovedlo Major vyhrát, dokonat mistrovské dílo může právě Frozen, který první Major titul pro Slovensko vyhraje. 

Cesta do finále pro FaZe vedla přes Spirit a Vitality, v obou případech tým vyhrál 2:1. Na'Vi si museli poradit s Eternal Fire (2:0) a G2 (2:1). Dnes ve 20:00 se dovíme, kdo se lépe připravil a lépe vyspal do potřebné formy. 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.