CS:GO

CS:GO turnaj na festivalu Gamers8 vrcholí. V semifinále uvidíme Heroic s ENCE a G2 s Vitality

CS:GO turnaj na festivalu Gamers8 vrcholí. V semifinále uvidíme Heroic s ENCE a G2 s Vitality
19. 8. 2023
  |  

Saudskoarabské město Rijád hostí poslední týdny a měsíce festival esportových titulů Gamers8. Právě v těchto dnech navíc bude vrcholit Counter-Strike turnaj, který zejména v Evropě přitahuje řadu pozornosti. Jak si se semifinále poradí dnes Heroic a ENCE, respektive G2 a Vitality?

Velkolepý turnaj v saudskoarabském hlavním městě Rijádu krok za krokem směřuje ke svému vrcholu. V boji o celkový triumf zůstala poslední čtveřice evropských celků, které si to během soboty rozdají o postup do finále, což bude znamenat jistotu minimálně zisku $180,000 (vítěz pak bere rovných $400,000).

Do úvodního semifinálového klání nastoupí od 16:30 hráči Heroic a ENCE. První jmenovaný celek dokázal zdolat 2:0 "domácí" organizaci Falcons a ve čtvrtfinále si poradil i s GamerLegion (2:1). Celkově za obě série odehrál navíc hned 5 různorodých map. V semifinále bude dánský tým s kurzem 1,71:1 na vítězství favoritem.

Mezitím se opět ukázal i mezinárodní celek ENCE, finalista IEM Cologne 2023 nebo vítěz IEM Dallas 2023, dokázal porazit v prvním duelu turnaje Gamers8 tým Liquid (2:0), posléze si poradil i s Cloud9 (2:0) v roli kurzového outsidera a dokázal si vybojovat další účast v TOP4.

Ve druhém duelu se představí světová dvojka a trojka. Konkrétně pak tým G2 Esports a Team Vitality. První zmíněný semifinalista se relativně netrápil, ale v osmifinále dokázal porazit polské 9INE v poměru 2:1, ve čtvrtfinále pak zvládl i bitvu s Virtus.pro (2:1).

G2 Esports budou v zápase s Team Vitality lehkým outsiderem a SazkaBET věří jejich vítězství v kurzu 2,10:1. Naopak na Team Vitality je vypsán kurz 1,65:1. Právě CS:GO sekce francouzské organizace dokázala zdolat MIBR (2:0) a NAVI (2:0). O formu tak zatím není pochyb, ovšem až v případě G2 Esports může jít o pořádnou prověrku.

Přímý přenos semifinálových soubojů můžete dnes odpoledne a večer sledovat na Twitch kanále Gamers8CZ s česko-slovenským komentářem, případně zvolit anglickou variantu na oficiálním kanále Gamers8.

 


Zdroj úvodní fotografie: Twiter @Gamers8GG

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.