CS:GO
PGL Major 2022

CS:GO Major: dupreeh, xyp9x a shox čeká 17. účast. Dev1ce a olofmeister ze hry stále nejsou

CS:GO Major: dupreeh, xyp9x a shox čeká 17. účast. Dev1ce a olofmeister ze hry stále nejsou
25. 4. 2022
  |  

Je pouze 5 hráčů, kteří se zúčastnili každého CS:GO Major za jeho historii. Celkově 16 účastí mají fracouzský hráč shox, dánové Xyp9x, dev1ce a dupreeh a také legenda olofmeister. Kdo se zúčastní 17. v řadě?

Zajištěnou účast na PGL Major mají defaceto všichni dosavadní účastníci všech Counter-Strike:GO Major Championships. Richard "shox" Papillon, Peter "dupreeh" Rasmussen a Andreas "Xyp9x" Højsleth mají navíc společné dvě věci. Tou první z nich je, že patří k hráčům aktivních soupisek svých celků (což se o dalších říci nedá) a zároveň na nadcházející PGL Major Antwerp 2022 proklouzli až v posledních zápasech.

Vitality, za které hraje dupreeh, dokázali porazit MOUZ 2:1 v decider zápase evropské RMR "A" skupiny, Xyp9x s Astralis zase museli včera otočit duel s francouzskými HEET a za Team Liquid hrající shox skončil na posledním postupovém místě americké kvalifikace.

Posledními dvěma hráči, kteří by mohli útočit na 17. Major účast v řadě jsou Nicolai "dev1ce" Reedtz a Olof "olofmeister" Kajbjer, toho času oba světoví šampioni a dnes také hráči, kteří nejsou v aktivních soupiskách Ninjas in Pyjamas, respektive FaZe. Poslat je "jen tak" do hry na samotném PGL Major Antwerp, když si neprošli kvalifikací, by bylo velmi riskantní, oba však figurují na pozici náhradníků.

Zajímavostí také je, že dánští hráči dev1ce, dupreeh a xyp9x si prošli až do StarLadder Berlin Major 2019 všemi společně, nejprve za Copenhagen Wolves, poté Dignitas, TSM, až po éru Astralis, jenž vstoupila do historie.

PGL Major Antwerp startuje již 9. května a bude u toho i oficiální česko-slovenský stream pod záštitou Czech News Center (pořadatel Sazka eLEAGUE) s partnerem vysílání Sazka Esport.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.