CS:GO

Cryptova vyřazuje Entropiq! Jak vypadala play-in fáze Y-Games Pro Series?

Cryptova vyřazuje Entropiq! Jak vypadala play-in fáze Y-Games Pro Series?
25. 6. 2022
  |  

Z play-in fáze se do playoff podívá většina favorizovaných týmů. Entropiq však pokračují v kolísavých výkonech, čehož skvěle využila postupující Cryptova.

Domácí celky ukázaly proti zahraničním zástupcům sympatické výkony, které česko-slovenským divákům dělaly radost. Narcis například proti polským PACT dokázal uzmout první mapu, ale jeden z favoritů celého turnaje si nakonec se soupeřem dokázal poradit 2:1. 

Relativně těsný byl i souboj eSuby s Dark Tigers, kde modrá krev dlouho hledala rytmus, ale nakonec zvítězila 2:0, zejména díky výborným individuálním momentům. DTG ale s favoritem drželi krok a na mapě Nuke si dokonce vynutili prodloužení.

V play-in došlo i na čistě zahraniční souboj, když německý tým ALTERNATE aTTaX trochu překvapivě nestačil na maďarské ONYX. Následně se ale diváci dočkali demolice v podání Dynamo ECLOT,  kteří nedali Budapest Five během série jedinou šanci a za dvě mapy český tým odevzdal jen 5 kol.
Celá play-in fáze vyvrcholila v pátek, kdy nejprve AGO podle očekávání smetli 1DayHeroes, ale následně už přišel na řadu asi nejočekávanější duel, když se proti sobě postavily Entropiq s Cryptovou. 

Oba celky paradoxně dokázaly vyhrát na mapě svého soupeře. Cryptova totiž na Mirage slavila s výhrou 16:12, ale Entropiq reagovali bleskovou mapou Overpass, kde lukovi a spol. nechali pouhých pět kol. Vše vyvrcholilo neskutečně napínavou mapou Inferno. Entropiq sice těsně dokázal vyhrát první polovinu za teroristickou stranu, ale za útok se dařilo i jejich soupeři. Cryptova nastartovala druhou polovinu čtyřmi vyhranými koly v řadě a nakonec si dokázala zajistit výhrou 16:14 kýžený postup do čtvrtfinále.

Y-Games PRO Series pokračují už po víkendu play-off zápasy. O jejich rozpisu vás budeme informovat.

Zdroj úvodní fotografie: @Entropiqteam

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka