CS:GO

Cryptova ovládla skupinu "C" v Y-Games PRO Series 2023

Cryptova ovládla skupinu "C" v Y-Games PRO Series 2023
27. 4. 2023
  |  

Mezinárodní turnaj Y-Games PRO Series 2023 se posouvá k závěru základní části. Minulostí už je i skupina "C", ve které domácí scénu reprezentovala organizace Cryptova, která si už v pondělí zajistila postup do play-off.

Už v pondělí začala skupina "C" pro českou organizaci Cryptova a její CS:GO roster skvěle. Domácí zástupce dokázal totiž v první BO1 porazit polské ex-HONORIS v poměru 16:14, díky čemuž si tým vybojoval účast ve Winners Match. Právě tam Cryptova svedla souboj s DomiNation eSports, kteří zdolali NAVI Junior.

Cryptova po výsledcích 16:14 a 16:9 mohla začít slavit postup přímo vyřazovací části, ve které by měl tým narazit na 2. tým ze skupiny "D", která se odehraje už v pondělí a středu další týden.

O druhém postupujícím rozhodl středeční eliminační zápas, který odsoudil do Last Chance Stage tým NAVI Junior. Naopak ex-HONORIS si to rozdali s DomiNation v Decider Match. Právě tam polský tým uspěl v poměru 2:1 a doplnil tak české zástupce v rámci play-off.

DomiNation eSports a NAVI Junior míří do tzv. Last Chance Stage bracketu, kde dvojice týmů odehrají BO3 duel o místenky do play-off. Už nyní je jisté, že dojde na střet česko-slovenských týmů ENTERPRISE a UNiTY.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.