CS:GO

Cryptova ovládla skupinu a spolu s eSubou míří do playoff CEE Champions!

Cryptova ovládla skupinu a spolu s eSubou míří do playoff CEE Champions!
21. 5. 2022
  |  

Česko-slovenští zástupci v CEE Champions naplnili očekávání a po ENTEPRISE postupují do playoff i Cryptova a eSuba. V pátek se odehrála skupina H, ve které si pro vítězství došla Cryptova díky těsnému vítězství nad hráči eSuby.

Forma Cryptovy dál roste a na svém kontě mají další cenný skalp. Poprvé totiž letos dokázala v ostrém zápase porazit eSubu. Na vyrovnané Mirage šlo o vyrovnaný duel od začátku až do konce, ale v klíčový moment Cryptova naplno ukázala své kvality. V klíčovém 30. kole navíc neměla na nákup, ale modrá krev tuto výhodu nedokázala využít a musela postup do playoff hájit v decider zápase proti Černohorcům z týmu Perspektiva.

Balkánští soupeři z mixerinho a Perspektiva nebyli našim reprezentantům překážkou. V úvodním zápase totiž eSuba Perspektivu přehrála 16:7, Cryptova zdemolovala mixerinho 16:4 a v rozhodujícím zápase o playoff eSuba znovu vyhrála nad Perspektivou, tentokrát ještě daleko jednoznačněji, než v úvodním zápase. V rozhodujícím zápase totiž eSuba kontrolovala tempo mapy od počátku až do konce a soupeři nechala pouhá dvě kola.
A kdo česko-slovenské týmy čeká v playoff? Vítězství Cryptovy může znamenat daleko jednodušší cestu v playoff, jelikož narazí na estonský tým SC e-Sports, mezitímco eSubu už v osmifinále čeká největší papírový favorit celého CEE Champions. V úvodní sérii se totiž benq1ho svěřenci postaví makedonskému celku BLUEJAYS, který se drží na 55. místě HLTV žebříčku a je tak nejvýše umístěným týmem celého CEE Champions. 

ENTERPRISE zatím čeká na svého soupeře, který vzejde ze skupiny G. Domácí organizace si došla pro postup prvním místem v základní skupině a v playoff se utká proti druhému nejlepšímu z čtveřice: Wolsung (Litva), CONTENTPLANET (Slovinsko), iNation (Srbsko) a Anorthosis (Řecko).

V rámci CEE Champions 2022 se nyní odehrají poslední dvě skupiny a playoff odstartuje v pondělí 23. května, kdy jako první z našich týmů půjdou do boje právě ENTERPRISE. Všechny výsledky a turnajové pavouky můžete najít na webu CEE Champions

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka