CS:GO

Sampi překonali Zero Tenacity a v European Pro League Division 2 už jsou v TOP 6

Sampi překonali Zero Tenacity a v European Pro League Division 2 už jsou v TOP 6
7. 5. 2023
  |  

Sampi čekalo v neděli dopoledne první kolo play-off European Pro League Division 2. V úvodním kole tým pod vedením Erika "The eLiVe" Sitha narazil na tým Zero Tenacity.

Těžká série čekala na Sampi, kteří do ní však vstoupili vítězným pistol round, díky kterému se na de_mirage dostali do vedení. Poté však začali klopýtat a Zero Tenacity získali v dalších 5 kolech hned 4 body (4:2). Střídání kol ze strany na stranu vyvrcholili až v deficit Sampi 6:9 po 15 odehraných kolech.

Ve druhé polovině však česko-slovenská sestava dominovala. Nejprve se tým sérií 5 kol ujal vedení 11:9, pak sice dvě kola prohrál, ale ani tak již soupeře nenechal jít do vedení. Naopak právě Sampi po sérii dalších 5 kol mohli začít slavit vítězství 16:11.

Také druhou mapu začali Sampi dobře díky třem vyhraným kolům v řadě, ovšem následovala dlouhá série od Zero Tenacity, kteří získali 9 kol v řadě. Bohužel ani jednou Sampi útok soupeřova týmu nedokázal zastavit. Série se přetrhla až v závěru, kdy česko-slovenský tým snížil na 6:9.

Po změně stran se Sampi podařilo udržet tempo, díky čemuž sice srovnali na průběžných 9:9, ale v závěru opět tahali za kratší konec provazu a Zero Tenacity se dostali do klíčového náskoku. To ten však přišli (10:15 -> 15:15) a Sampi nepolevili ani v prodloužení, kde získali další 3 kola na T-side, čímž se dostali k match pointu za stavu 18:15. Sampi nakonec zvítězili 19:16, celkově 2:0 a mohou se těšit na další kolo play-off.

Zero Tenacity vs. Sampi

Výsledek - 0:2
  • de_mirage 11:16 (9:6)
  • de_nuke 16:19 (9:6)
  • de_anubis

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @Sampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.