CS:GO

SINNERS jsou v TOP 3 ESEA Advanced. Jediná výhra je dělí od postupu do ESL Challenger League S46

SINNERS jsou v TOP 3 ESEA Advanced. Jediná výhra je dělí od postupu do ESL Challenger League S46
1. 6. 2023
  |  

SINNERS dokázali díky vítězství nad MOUZ NXT postoupit do TOP 3 play-off ESEA Advanced a jsou tak jedinou výhru od přímého postupu do ESL Challenger League S46, což by bylo velké vykoupení po nepovedení jarní části sezony.

Na úvod série se šlo na mapu Vertigo, kterou mají velmi dobrou jak hráči MOUZ NXT, tak i SINNERS Esports. Ovšem když se v polovině souboje dostal academy celek světové organizace do vedení 11:4, nevypadalo to s česko-slovenským zástupcem vůbec dobře. SINNERS sice za T-side také kontrovali, ale stačilo to pouze na stav výsledku 11:16.

Druhou mapou už byl de_overpass, tedy pick a relativně komfortní mapa pro SINNERS. Ti však nedokázali na méně favorizované T-side prakticky nic vymyslet, ihned v úvodu vyhráli pistol round, ale následně padli v 8 kolech v řadě a po dalších výherních kolech si odnesli ztrátu opět 4:11. Českému týmu se však povedl malý zázrak, když dokázal vyhrát několik force buy a následně sériemi 4, respektive 5 kol dokázal mapu otočit a zvítězil 16:14.

Na závěrečné mapě dokázali SINNERS začít skvěle, když se za CT stranu ujali rychlého vedení 4:0. MOUZ NXT sice postupně snížili, ale kouskování hry ze strany na stranu v závěru znamenal, že se poprvé český celek dokázal v polovině dostat do vedení 9:6. Po změně stran sice urvali SINNERS pistol round, následně ovšem prohráli a bylo z toho drama. Sestava pod vedením beastika však odolávala pokusům o srovnání a v klíčové fázi po 26. kole odskočili na stav 14:12. Z tohoto nárazu se MOUZ NXT už nezvedli a SINNERS došli pro výhru 16:12.

MOUZ NXT vs. SINNNERS

Výsledek - 1:2
  • de_vertigo 16:11 (11:4)
  • de_overpass 14:16 (11:4)
  • de_ancient 12:16 (6:9)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.