League of Legends
LoL Worlds

HOTOVO! MAD Lions postupují přes tiebreaker do play-off Worlds

HOTOVO! MAD Lions postupují přes tiebreaker do play-off Worlds
18. 10. 2021
  |  

MAD Lions to dokázali! Postupují do další fáze Worlds, skupinu navíc můžou stále ovládnout. S turnajem se loučí LNG a Team Liquid.

MAD Lions to dokázali! Do dnešního hracího dne šli z posledního místa a situace z jejich pohledu nebyla vůbec příznivá. Zamotaná a vyrovnaná skupina před začátkem dne také slibovala zajímavou podívanou v případě 4-way tiebreakeru, který mohl nastat v 6.25% případů.

Osud tomu šel naproti a po sérii překvapivých výsledků se poprvé v historii stalo, že čtyři týmy ve skupině měly shodně po čtyřech bodech. MAD Lions sice padli s Gen.G, ale LNG a Team Liquid porazili.

Ve 4-way tiebreakeru se poté vytvořil speciální bracket, který proti sobě poslal dvojici MAD Lions s LNG a Gen.G s Team Liquid. Zástupce LCS sice bojoval statečně a byl nejblíže postupu ze skupin ve své historii, ovšem klíčový zápas s Korejci nezvládl.

Poté šli na řadu zlatí lvi i s českým duem Carzzym a Humanoidem. A právě ADC na konci předvedlo klíčovou ultinu, které zamezilo úniku a případnému recallu soupeře, aby mezitím mohl toplaner Armut backdoornout bázi soupeře.

Díky výhře tak MAD Lions postupují do vyřazovací části Worlds a zamezili tak ostudě, která by to v případě nejlepšího nasazenýho týmu z Evropy rozhodně byla. Příběh navíc nekončí, protože stále mohou získat první místo ve skupině a mít tak lepší výchozí pozici do play-off. Ve svém pátém utkání tohoto dne se znovu setkají s Gen.G - nyní už jako jistí postupující.




Zápasy závěrečného dne skupiny D:

Gen.G vs. MAD Lions

  • Výsledek - 0:1 (start 13:00)

Špatný vstup pro MAD Lions. Utkání s Gen.G bylo dlouho vyrovnané, v late game sice lvi přebrali otěže a získali i Barona, ale zápas nedokázali do konce dotáhnout.

LNG vs. Team Liquid

  • Výsledek - 0:1 (start 14:00)

Team Liquid zamíchávají skupinu D! Překvapivě dominantním stylem poráží LNG, kteří navazují na nepovedený week 2 pro LPL. MAD Lions jsou aktuálně poslední s jediným bodem.

Gen.G vs. LNG

  • Výsledek - 0:1  (start 15:00)

Gen.G do hry nasadili suba BurdoLa (top), kterému se zápas vůbec nepovedl. Proti svému sokovi Alovi na Fioře tahal po celé utkání za kratší konec. Chvíli to vypadalo, že LNG vyhrají naprosto dominantním způsobem, ale Gen.G ke konci dokázali ještě utkání zdramatizovat. Finiš si ale Číňané utéct nenechali a posouvají se na první dělené místo skupiny, čímž ji ještě více komplikují.

MAD Lions vs. Team Liquid

  • Výsledek - 1:0 (start 16:00)

Klíčový zápas zvládnut! MAD Lions ve vyrovnaném zápase porazili Team Liquid a dostávají se na dva body. K postupu dále potřebují zvítězit nad LNG, čímž vyvolají tiebreaker.

Team Liquid vs. Gen.G

  • Výsledek - 1:0 (start 17:00)

Team Liquid ještě neřekli sbohem! Připsali si další výhru, čímž se dostávají na tři body a mají tak jistotu tiebreakeru. Zda bude pouze s Gen.G, nebo nastane unikátní bodová shoda čtyř týmů, rozhodne až poslední zápas MAD Lions s LNG.

LNG vs. MAD Lions 

  • Výsledek - 0:1 (start 18:00)

Nejlepší výkon MAD Lions na turnaji. LNG Esports nedali žádnou šanci a od začátku do konce dominovali po celé mapě. Díky této výhře vznikl unikátní 4-way tiebreaker.

Tiebreaker 1:

Team Liquid vs. Gen. G

  • Výsledek - 0:1 

Team Liquid zázrak ve stylu Cloud9 nezopakovali a s Worlds se loučí. Prvním postupujícím ze skupiny D jsou Korejci Gen.G.

MAD Lions vs. LNG

  • Výsledek - 1:0 

Vypadalo to špatně, ale MAD Lions dokázali zápas vyhrát. Dokonce jim chyběla už jedna ze dvou hlavních turret u Nexusu, ale díky dobré obrane a outplayům se jim podařilo možná poslední útok zastavit. Ihned vzápětí se Armut teleportoval do báze soupeře a měl dostatek prostoru sám zničit Nexus. MAD Lions jsou dále!

Finále TieBreaker:

MAD Lions vs. Gen.G

  •  Výsledek - 0:1 



Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport