CS:GO

IEM Fall 2021 EU Group B: 3 ze 3! SINNERS i dnes kralovali na serveru a drží se na čele skupiny

IEM Fall 2021 EU Group B: 3 ze 3! SINNERS i dnes kralovali na serveru a drží se na čele skupiny
1. 10. 2021
  |  

Třetí pokračování skupiny B evropské části IEM Fall 2021 svedlo do souboje britský celek Endpoint a českou jedničku SINNERS.

Nevyzpytatelný tým Endpoint si již v minulosti dokázal se SINNERS poradit. Kdy jindy by tak měl být vhodný čas na odplatu, než nyní. Zároveň totiž soupeř českého celku řešil poblém s vízem pro jednoho z hráčů a tudíž hrají se stand-inem.

SINNERS vs. Endpoint

  • Výsledek - 1:0
    • de_ancient 16:9 (11:4)

Prohraný pistol round na úvod a následná série kol, která se povedla SINNERS spíše připomínala v rámci mapy Ancient pravidelné scénáře, které na úkor české jedničky, replikovali její soupeři. Češi poučeni z chyb nenechali nic náhodě a přesně v tomto scénáři po prohraném pistol roundu šli.

Sérii 7 úspěšných bodů v řadě přerušilo až dvojité klopýtnutí. SINNERS si však velmi rychle vzali vedení o 6 kol zpět a kráčeli za vítězstvím v polovině duelu, ta nakonec skončila vítězstvím vedoucího celku 11:4.

Český celek odstartoval velmi dobře také druhou polovinu, když zvládl za CT stranu pistol round. Smolně (a trochu tradičně) však zaváhal v kole následujícím a kvůli tomu se dostal k dalšímu plnému nákupu až ve 20. kole. Ani v tom však nedokázali ubránit nápor Endpoint, kteří tak táhli za snížením.

To však SINNERS nechtěli dopustit a po delší odmlce se od stavu 12:8 mohli zase radovat oni, když zvládli jak kolo s pořadovým číslem 21, tak následná dvě další, čímž si zajistili match point.

První ještě dokázali hráči Endpoint odvrátit, na druhý byli už krátcí a po výsledku 16:9 mířilo vítězství do českého tábora.



Jaký je aktuální stav SINNERS ve skupině po dnešním zápase?

Český celek drží dělené 1.-2. místo ve skupině B (dle výsledku Astralis), v sobotu hraje další zápas s Movistar Riders a v neděli s Astralis. Do play-off postupují pouze první 2 celky z šestičlenné skupiny.

Co potřebují SINNERS k postupu na PGL Major?

100% jistotu účasti na PGL Major Stockholm budou mít čeští hráči, pokud dosáhnou na IEM Fall 2021 EU TOP 6. Jakýkoliv jiný RMR bodový zisk (tedy umístění na 7. - 11. místě) znamená nutnost ohlížet se okolo sebe na bodování ostatních týmů.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.