CS:GO

IEM Fall EU Group B: Konec snům a nadějím. SINNERS se do play-off ani na PGL Major nepodívají

IEM Fall EU Group B: Konec snům a nadějím. SINNERS se do play-off ani na PGL Major nepodívají
3. 10. 2021
  |  

SINNERS šli do bitvy s velkým favoritem s vědomím toho, že i porážka je stále může posunout do play-off a k vysněnému majoru. Jejich vlastní výhra by však zamezila nutnosti spoléhat na jiné.

Čtyřnásobný Major šampion proti českým talentům. Bitva, která měla rozhodnout. Nedělní večer mohl patřit tomu nejsladšímu vítězství domácí organizace. Lehce po nedělní jednadvacáté hodině, vše je připraveno k bitvě.

SINNERS vs. Astralis

  • Výsledek - 0:1
    • de_nuke 8:16 (5:10)

Poslední zápas ve skupinové části IEM Fall 2021 měla česká jednička odehrát na mapě Nuke. Astralis zde v minulosti získali desítky vítězství v řadě, ovšem stejně jako vždy, i nyní souboj startoval od 0:0. Úvodní pistolky patřili SINNERS, kteří defusnuli položenou bombu. Plant však vylepšil ekonomiku Astralis, kteří i ve 2. kole položili, Lucky si připsal 2k s TEC-9 a zajistil vyrovnání průběžného stavu.

Po sérii kol se SINNERS dostali k relativně slušnému nákupu až v 5. kole za stavu 1:3. Čeští hráči snížili a následně také skrze ekonomiku Astralis dokázali vyrovnat na 3:3, respektive se dokonce dostali do vedení o 1 kolo. Následnou dominantní šňůrou 6 kol však dánští hráči korigovali vývoj první poloviny na svoji stranu. Dupreeh uzavřel první půlku 2K a plantem bomby. Finální skóre při výměně stran bylo 10:5 ve prospěch Astralis.
Na úvod druhé poloviny přišly úspěšné pistolky od dánských hvězd, které ještě navýšily rozdíl mezi oběma soupeři. SINNERS nenašli odpověď ani v 18. kole, kdy se dostali na T-side k plnému nákupu.

Rozjezd dánského velikána se korigoval velmi těžce. Čeští hráči si sice ještě dílčí kola připsali, nic to však nezměnilo na porážce 8:16. Bitva o play-off a major však neskončila.

Další dění v IEM Fall 2021 EU Group B:

  • Complexity vs. Heroic 5:16 (4:11)
  • Movistar Riders vs. Endpoint 16:12 (10:5)

Co bude dál?

Všechno nyní (přibližně ve 21:50) záleží na výsledku zápasu Movistar Riders vs. Endpoint. Pokud zvítězí favorizovaný první jmenovaný celek, jde se na tiebreakers, pokud Endpoint, SINNERS míří do play-off.

Movistar Riders zvládli bitvu s Endpoint a následují rozstřely v podobě MR3 tiebreakers, které výsledkově sledujeme níže:

SINNERS vs. Movistar Riders

  • de_nuke 0:4 - konec

Movistar Riders vs. Heroic

  • de_nuke 4:1 - konec

Heroic vs. SINNERS

  • de_nuke 4:2

Úvodní vítězství Movistar Riders nad SINNERS a následné nad Heroic znamená, že právě tým z pyrenejského poloostrova míří do play-off. Heroic se SINNERS odehráli poslední zápas o naději. Ta však zmizela už během zápasu a po výsledku 4:2 ve prospěch dánského celku je jasné, že se SINNERS na PGL Major nepodívají.

Děkujeme za reprezentaci na takové akci mezi nejlepšími z Evropy!

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.