CS:GO

IEM Fall 2021: Těsná koncovka se španělskou tečkou. SINNERS padli a drama ve skupině je na světě

IEM Fall 2021: Těsná koncovka se španělskou tečkou. SINNERS padli a drama ve skupině je na světě
2. 10. 2021
  |  

Čtvrtý den, čtvrtý zápas, čtvrtá šance ukázat se na světové scéně. Domácí CS:GO jednička SINNERS se od sobotních 19 hodin postavila další výzvě v IEM Fall EU 2021 .

O favoritovi 4. zápasu ve skupině nemělo být pochyb. SINNERS překvapují svět od prvních momentů když si poradili s dvěma velkými favority a do duelů s Endpoint a Movistar Riders šli právě oni jako favorit. 19:00 všichni na značkách, rozhodující bitva před play-off odstartovala.

SINNERS vs. Movistar Riders

  • Výsledek - 0:1
    • de_vertigo 14:16 (9:6)

Česko-španělský souboj se měl v rámci skupiny B na IEM Fall 2021 EU odehrát na Vertigu. První kola, která SINNERS začínali na T straně odstartovala ve velkém tempu a po několika minutách už čeští hráči vedli 3:0. Čtvrté kolo však probrali také Movistar Riders, kteří dokázali zvládnout post plant situaci na "béčku" a získali první kolo.

Španělský soupeř nadále ukazoval, že bude chtít být nejpříjemným konkurentem na serveru, což ale stačilo (pouze) na zisk dílčích killů v kolech, nikoliv na zisk jednotlivých bodů, které nadále mířily k SINNERS.
Movistar Riders se bodového zisku dočkali až od stavu 1:6, když dokázali najednou utrhnout tři kola v řadě. SINNERS se ale vzápětí vrátili do hry a nebýt úspěšných 3 killů od dav1ga a následně zvládnuté 1v1 mezi mopozem a beastikem, mohlo být vedení po první polovině ještě o něco vyšší. Přesto všechno nakonec SINNERS šli do výměny stran s vedením 9:6, díky perfektně zvládnutém force buy v posledním kole první poloviny.

Nástup do poloviny druhé patřil Movistar Riders, kteří po úvodních pistolkách zvládli také dvě následující kola a srovnali průběžné stav. Obdobný scénář se opakoval i ve chvíli, kdy znovu SINNERS odkočili do dvoukolového vedení (9:9 -> 11:9 pro SINNERS -> 11:11).

Vývoj se neustále opakoval až do stavu 14:14. Zde už nebylo kam cuknout. Byť to byli SINNERS, kteří tahali za delší konec prakticky celý zápas, závěrečná dvě kola urvali pro sebe Movistar Riders, kteří zvítězili 16:14 a zamotávají skupinu B.



Další dění v IEM Fall 2021 EU, Group B:

  • Astralis vs. Complexity 16:14 (8:7)
  • Heroic vs. Endpoint 16:12 (12:3)

Jaký je aktuální stav SINNERS ve skupině po dnešním zápase?

Český celek drží 2. místo ve skupině B a nemá jistotu účasti ve vyřazovacích bojích. S Astralis, kteří dnes získali slot na Majoru, by se měl utkat v neděli večer. 

Co potřebují SINNERS k postupu na PGL Major?

100% jistotu účasti na PGL Major Stockholm budou mít čeští hráči, pokud dosáhnou na IEM Fall 2021 EU TOP 6. Jakýkoliv jiný RMR bodový zisk (tedy umístění na 7. - 11. místě) znamená nutnost ohlížet se okolo sebe na bodování ostatních týmů.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.