CS:GO

IEM Fall 2021 EU Group A: frozen s mousesports slaví první výhru, FPX nestačilo ani 25 killů STYKA

IEM Fall 2021 EU Group A: frozen s mousesports slaví první výhru, FPX nestačilo ani 25 killů STYKA
29. 9. 2021
  |  

Skupinová fáze IEM Fall 2021 EU se rozběhal. Ve skupině A domácí scénu budou reprezentovat STYKO (FunPlus Phoenix) a frozen (mousesports). Oba zástupce čekaly zajímavé duely hned na úvod.

BIG vs. mousesports

  • Výsledek - 0:1
    • de_mirage 10:16 (8:7)

BIG vstoupili do souboje s mousesports velmi dobrou CT stranu na mapě Mirage, kde svého soupeře pustili jen k dílčím kolům. Vše změnil závěr úvodní půle, kdy mousesports několika úspěšnými roundy, včetně posledního, kde si frozen připsal závěrečný clutch, snížili na rozdíl jediného kola.

Vstup do druhé poloviny vyšel mousesports, který šlapal výborně jako celek, skvěle. Celkově 9 vítězných kol v řadě (i s úvodní polovinou) znamenalo zisk 14. bodu a výrazné vedení. BIG se ještě dokázali vzepřít, ale na výraznější změnu skóre to nestačilo. mousesports tedy vstoupili do turnaje vítězstvím.

FunPlus Phoenix vs. CPH Flames

  • Výsledek - 0:1
    • de_vertigo 12:16 (9:6)

FPX zažili divoký začátek první mapy v turnaji. Po vyhraném pistolkovém kole přišla okamžitá ztráta, nicméně CPH Flames ve třetím kole drobně škobrtnuli a Slovák STYKO, který v tu chvíli seděl na 7 killech, měl možnost kolo uzavřít opět pro FPX. To se bohužel nestalo a CPH Flames mohli jít do vedení. Dánskému týmu vedení však moc dlouho nevydrželo a po 7 odehraných kolech jej měli opět hráči FunPlus Phoenix.

Hrozivý začátek poloviny se po FPX opakoval. Nejprve zvládnuté pistolky, poté však přenechaný force a následná kola soupeři. Ve 23. kole se dostali CPH Flames opět v zápase do vedení, ba co víc, sérií 6 kol v řadě se dostali na matchpoint, který sice na první pokus nevyšel, na druhý už ano. FunPlus Phoenix nestačilo ani 25 killů od STYKA.

Další výsledek skupiny A:

G2 Esports vs. AURA
  • Výsledek - 1:0
    • de_mirage 16:1


Zdroj úvodní fotografie: Twitch kanál @ESL_csgo

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.