CS:GO

IEM Fall 2021 EU Group A: frozen ani STYKO v turnaji nepokračují

IEM Fall 2021 EU Group A: frozen ani STYKO v turnaji nepokračují
3. 10. 2021
  |  

Poslední den skupinové fáze IEM Fall 2021 EU přinesl rozhodující boje také ve skupině A, kde se nachází hned dvojice slovenských hráčů.

G2 Esports vs. mousesports 

  • Výsledek - 1:0 
    • de_mirage 16:10 (9:6)

Bitva mixů národností nejen o umístění ve skupině, ale také o Major! Úvodní polovinu velmi ovlivnilo vedení G2 Esports už 5:0. Poté se mousesports zvedli a dokázali kontrovat. Nic však aktuální světové čtyřce nezabránilo v zisku klíčových kol a vítězství 9:6 v polovině.

Z dramatického vývoje v polovině druhé vyšli lépe G2 Esports, kteří se dostali do klíčového vedení. To už nepustili a po vítězství 16:10 si zajistili 2. místo ve skupině A.

FunPlus Phoenix vs. AURA

  • Výsledek - 1:0
    • de_inferno 16:9 (10:5)

Na STYKA aspol čekal na závěr outsider skupin, tým AURA.  Úvodní kola patřila právě druhému zmíněnému celku. FPX začali pořádně konkurovat až posléze. Sérií 7 kol však dostali polovinu pod kontrolu. Vítěznou šňůru přerušili až hráči AURA v čele s bobeksde, který si připsal 3K s AWP. FunPlus Phoenix přesto došli pro jasné vítězství v polovině v poměru 10:5.

FPX si své vedení hlídali také ve druhé polovině a dokráčeli pro vítězství 19:6.

V dalším zápase skupiny se nakonec radovali ze svého 5. vítězství Copenhagen Flames (16:9 vs. BIG), kteří tak jdou dál z prvního místa a zároveň zaručili mousesports, BIG a FPX tiebreakers o 3. - 5. místo.

Tiebreaker:

Rozhodnout měly tedy MR3 vzájemné zápasy. V těch si nejlépe vedli hráči BIG, kteří porazili jak FPX, tak mousesports a zakončí turnaj na 3. místě ve skupině.

STYKO ani frozen se tak do dalších bojů nezapojí a oba se svými týmy musejí doufat, že jim budou stačit body na postup.

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport