CS:GO

IESF East EU: Češi během hodiny vyřídili Estonsko, Slovensko uspělo proti Maďarsku

IESF East EU: Češi během hodiny vyřídili Estonsko, Slovensko uspělo proti Maďarsku
29. 9. 2021
  |  

Česko čekal během středečního dne druhý zápas v rámci skupinové fáze IESF East Europe, Slovensko se chystalo na svoji premiéru.

Výběr z Česka se pokusil v souboji s Estonskem navázat na úspěšný úterní vstup do kvalifikace, Slovensko naopak čekalo proti Maďarsku (Budapest Five) velmi složitá úloha.

Slovensko vs. Maďarsko

  • Výsledek - 2:0
    • de_mirage 16:12 (9:6)
    • de_overpass 16:11 (7:8)

Premiéra pro slovenský výběr proti těžkému soupeři vypadalo z pohledu Slovenska velmi dobře. Tým vedený zkušeným KETUBOR opírající se především o hráče ENTERPRISE zvládl první polovinu mapy Mirage 9:6 a v důstojné podívané pokračoval také po výměně stran. Od stavu 12:12 se však dokázali Slováci svému soupeři utrhnout a ten na závěrečný náskok nedokázal nijak zareagovat. Výsledkem bylo vítězství 16:12 a vedení v sérii 1:0.

Slovenský výběr velmi dobře vstoupil také do mapy zápasu, když po vítězném prvním kole přidal za T-side na Overpassu hned několik dalších, která vyústila ve vedení 7:2. Bohužel následně maďarský tým začal vývoj celého zápasů otáčet dlouhou sérií zvládnutých kol až do stavu 7:11. Pak ale šlapali opět Slováci do plných a soupeřící tým se zmátožil až za stavu 15:11, kdy coolio získal v clutch situaci 1v3 hned dva hráče. Adejis ale ninjasdefusnul situaci a zajistil svému týmu vítězství.

Česko vs. Estonsko

  • Výsledek - 2:0
    • de_mirage 16:2 (14:1)
    • de_vertigo 16:3

Česko ve svém zápase od prvního kola úvodní mapy dominovalo, výsledkem byl absolutní šok pro Estonsko, které prohrávalo po polovině 14:1. Hlavní zásluhu na demolici měl zejména se 24 killy po první půlce KINZO. Soupeř tuzemského výběru sice zareagoval vítězstím v pistolkách ve druhé polovině, to bylo ale vše a Česko si vedení pohlídalo.

Dominance výběru České republiky pokračovala také na Vertigu, kde opět Estonsko nemělo mnoho šancí na to se zápasem něco. Druhé vítězství po výsledku 16:3 bylo na světě. Další zápas, další vítězství a Česká republika má na úvod skupiny velmi dobře rozjeto k možnosti postoupit do play-off.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.