CS:GO

European Championship: Česko zvládlo dramatickou koncovku se Španělskem a vyzvou Slovensko

European Championship: Česko zvládlo dramatickou koncovku se Španělskem a vyzvou Slovensko
7. 7. 2022
  |  

Český výběr napodobil reprezentaci Slovenska a také dokázal uspět v úvodním duelu skupiny "C". Společně tak bude obě reprezentace čekat vzájemný Winners Match.

Fantastický nástup do zápasu se Španělskem zažíval výběr z Česka, který dokázal uspět v úvodních 7 kolech po dominantních výkonech Michala "leckr" Kadlíčka a také díky dvojici double-awp setupu, ke kterému se dostal Moriiisko s blogg1sem.

Hráči Entropiq, in-game-leaderovi leckrovi, se navíc podařilo získávat klíčové entry killy při obraně "A" longu. Španělsko se sice dostalo ke dvěma bodům, pak však Česko opět bodovalo a odskočilo už na stav 11:2. V polovině tým dokonce vedl v poměru 12:3, pak se však začalo komplikovat.

Španělsko zvládlo pistol round, následné kritické force buy a rázem sérií 8 kol za CT stranu dokázali snížit na 11:12. V dalším kole navíc španělský hráč sausol zaznamenal 4K a vyrovnal na 12:12. Španělsko neustupovalo z tempa a dalšími dvěma body získali vedení 14:12.

V dalším kole se však podařilo Lukáši "Levi" Bouřovi otevřít B-plant, díky čemuž mohla Česká reprezentace položit bombu a následně kolo získat (13:14). Leckr a blogg1s následně ubránili opět plant 2v3 a srovnali na 14:14.

Poslední kola už patřila Česku, to dokázalo zvládnout jak 29., tak 30. kolo a oslavilo postup do Winners Match proti Slovensku.

Španělsko vs. Česko

Výsledek - 0:1
  • de_dust2  14:16 (3:12)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.