CS:GO

European Championship: Česko porazilo Slovensko v prodloužení a míří do play-off

European Championship: Česko porazilo Slovensko v prodloužení a míří do play-off
7. 7. 2022
  |  

Česko ve Winners Match porazilo Slovensko na mapě Mirage a zajistilo si tak slot v play-off. Na východního souseda bude čekat závěrečný decider zápas ve skupině.

Za CT stranu startující Česko dokázalo ovládnout úvodní kola na mapě de_mirage i díky Dominikovi "blogg1s" Janitovi, který si ve 2. kole připsal ACE. Celkově měl posléze už český tahoun za stavu 5:3 na svém kontě 10 killů.  

Také v dalších kolech byla iniciativa zejména na české straně, která vyvrcholila jasnou polovinou (11:4). Slovensku se za T-side nedařilo zejména měnit strategie v průběhu kol, což je stálo značnou ztrátu. 

Česku se podařilo ovládnout pistol round také ve druhé polovině a reprezentační CS:GO výběr mířil za vítězstvím. Slovensko se dokázalo několika body vrátit do hry, pak však Česko vyřešilo skvěle 3v3 přestřelku, šli pro plant na opačném side, než čekali soupeři a získali klíčové kolo. 

Další body přicházely snadno a Česká reprezentace se dostala až k match pointu za stavu 15:7. Pak však přišla série 8 kol, které patřily Slovensku. Zejména ty závěrečné stály za to, kdy se podařilo hráči HenkkyG zneškodnit bombu ve smoke v situaci 1v2. Po 30 kolech se tak šlo za stavu 15:15 do prodloužení.

V něm po dramatických kolech zvítězili Češi v poměru 19:17 a děkovat mohli zejména MoriiSkovi, který se ujal AWP. 

Česko vs. Slovensko

Výsledek - 1:0
  • de_mirage 19:17 (11:4)

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport