CS:GO

European Championship: Slovensko porazilo Belgii a je výhru od play-off

European Championship: Slovensko porazilo Belgii a je výhru od play-off
7. 7. 2022
  |  

Slovensko dokázalo porazit Belgii v prvním zápase skupiny "C" European Championship 2022. Vítězství výrazně zvýšilo šance na postup do play-off.

V úvodu první mapy a zápasu skupinové fáze se pokoušel creZe o ninja defuse, nicméně soupeř z Belgie byl proti a knife killem slovenského zástupce usmrtil. Úspěšný start ze strany Belgie znamenal rovnou vedení 2:0, pak se však vrátili do hry i Slováci, které táhl zejména talentovaný fino.

Další 4 kola totiž mířila do spárů Slovenska, které se tak ujalo vedení. To však dlouho nevydrželo a po 10 kolech bylo srovnáno. Závěr poloviny však nakonec reprezentaci pod vedením in-game-leadera systema vyšel na jedničku a tým šel do vedení 10:5 díky sérii 5 kol v řadě. 

Slovenská jízda pokračovala i po výměně stran a vítězství tak bylo s každým kolem blíž. Po vyhraném pistol round dokázali navázat také reprezentanti našeho souseda dalšími body a od vítězství je v tu chvíli dělila 3 kola (13:5).

V clutch momentu se objevil HenkkyG, který zajistil klíčový bod ve chvíli, kdy se už Belgie nadechovala k zisku bodům. Po 23 kolech bylo hotovo a Slovensko zvítězilo 16:7.

Belgie vs. Slovensko

Výsledek - 0:1
  • de_mirage 7:16 (5:10)

Zdroj úvodní fotografie: Twitch.tv/PLAYzoneUP

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.