CS:GO
PGL Major 2022

Kvalifikace na PGL Major 2022: SINNERS zahodili proti NIP klíčová kola, favorit zvítězil 2:0

Kvalifikace na PGL Major 2022: SINNERS zahodili proti NIP klíčová kola, favorit zvítězil 2:0
23. 4. 2022
  |  

SINNERS se v těžkém zápase o PGL Major Antwerp 2022 utkali s Ninjas in Pyjamas. Roli favorita jasně zastával švédský celek, který ji potvrdil a zvítězil.

Velký zápas pro český esport obstaral souboj SINNERS s Ninjas in Pyjamas. Vítěz duelu měl jistotu postupu na nadcházející PGL Major Antwerp 2022, který se bude odehrávat již za pár týdnů.

Do velké bitvy vstoupili SINNERS velmi dobře, za T-side na Infernu favorizovanému soupeři zatápěli. Poté však přišla chyba, prohra 2v5 situace v rámci pistol round druhé půle a vlastní mapa se okamžitě svezl v neprospěch domácí jedničky.

Na Overpassu startovali SINNERS na CT straně, kde se potřebovali dostat zpět do zápasu, vyrovnaný úvod rozsekl čeký celek až poté, co si dokázal připsat v závěru 4 kola v řadě, čímž stanovil stav 9:6.

Také po změně stran SINNERS nezačali vůbec špatně, když ovládli i pistol round, pak však přišlo kritické zaváhání, kdy čeští hráči nedokázali uspět proti force a rázem byli na koni hráči NIP. Z potenciálně dobře rozjeté situaci, která by se třeba mohla zastavit na stavu 12:6 (za předpokladu dalších eco round) bylo rázem eco na straně SINNERS a téměř srovnáno.

NIP už v závěru svůj náskok nepustili a radovali se za stavu 16:11. SINNERS bude čekat zápas o všechno během neděle.

NIP vs. SINNERS

Výsledek - 2:0
  • de_inferno 16:8 (8:7)
  • de_overpass (6:9)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.