CS:GO

ESEA Premier: ZERO s GamerLegion vzdoroval, SINNERS se přesto radují z výhry 2:0

ESEA Premier: ZERO s GamerLegion vzdoroval, SINNERS se přesto radují z výhry 2:0
2. 11. 2021
  |  

Je to tady! 39. sezóna ESEA Premier startuje. SINNERS se v úvodním zápase postaví ve skupině A týmu GamerLegion. Zápas, který startuje v 19:00 sledujeme živě v článku včetně živého vysílání.

SINNERS vs. GamerLegion

Předzápasové informace


HRAJ S ROZUMEM | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

SINNERS se v úvodním zápase ESEA Premier Season 39 utkají s týmem GamerLegion, jehož součástí je také slovenský hráč ZERO. Narozdíl od české jedničky se jejich dnešnímu soupeři podařilo uspět v kvalifikaci na nadcházející DreamHack Open November.

Právě v této kvalifikaci došlo na poslední vzájemné měření sil, ze kterého vzešel lépe právě ZERO a GamerLegion. Do dnešního zápasu však vstupují z lepší pozice ve světovém žebříčku i jako favorit hráči SINNERS.

Průběh zápasu

Výsledek - 2:0
  • de_inferno 16:11 (6:9)
  • de_vertigo 19:16 (5:10)
  • de_dust2

Start zápasu provázely od začátku nepříjemné technické potíže pro obě strany. Přesto ve chvíli, kdy se oba týmy dostaly do prvního kola, šlo o vyrovnanou podívanou. V úvodní přetahované nejprve vedli GamerLegion, posléze sérii kol zvládli i SINNERS a dokonce se dostali do vedení.
Bohužel nešťastná situace přišla za stavu 5:4, kdy se SINNERS ve 4 hráčích dostali na B site, ale NEOFRAG, který držel bombu, dostal lag a ZEDKO byl nucen svého spoluhráče, stojícího na místě, zastřelit. Díky tomu SINNERS alespoň včas položili bombu. Následný retake však GamerLegion zvládli a srovnali na 5:5. Také závěr poloviny patřil evropské sestavě, která dokázala celkově dokráčet pro 9 kol.

Český celek nezačal dobře ani na druhé polovině, kdy prohrál v pistol roundu. Následně však využil zaváhání GamerLegion, což vedlo k nečekanému zisku a opětovnému snížení na 7:10. Následně Tomáš "oskar" Šťastný pevně uchopil do svých rukou AWP, se kterým určil jednoznačný ráz dalších kol. Za stavu 9:10 navíc SINNERS zvládli také kolo proti plnému nákupu a bylo srovnáno.

Po dalších dvou kolech se SINNERS naplno odtrhli od svého soupeře a šli do vedení 14:11. Následně český celek uspěl proti forcebuy, který Gamer Legion vytáhli a map point byl na světě. Hned úvodní šanci SINNERS využili a po vítězství 16:11 šli do vedení v sérii 1:0.

Také druhá mapa od samotného začátku navázala na vyrovnanost z té předchozí. Důležitá kola pro vývoj poloviny však patřila GamerLegion, kteří dokázali za silnější T-side urvat pro sebe 10 kol, zejména díky dvěma bodovým sériím. SINNERS ovšem vyšel start druhé půle, kdy dokázali snížit na 8:10. Následně se dokonce českému celku podařilo dostat i do vedení, ale GamerLegion vrátili podobnou mincí a po 24. kolech bylo srovnáno na 12:12. Z přetahování o další kola vypadli lépe hráči GamerLegion, kteří se dostali do vedení 15:14. SINNERS se ale nevzdali a hru poslali do prodloužení.

Zde začali lépe SINNERS, kteří se dostali do vedení 17:15. GamerLegion jedním kolem odpovědi, nicméně dvě další patřily SINNERS a bylo rozhodnuto. Česká jednička za sebou tak má těžký, ale úspěšný vstup do ESEA Premier Season 39.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.