CS:GO

PGL Major: NIP po neuvěřitelném dramatu postupují, CPH končí. Dál jdou i VP a Vitality

PGL Major: NIP po neuvěřitelném dramatu postupují, CPH končí. Dál jdou i VP a Vitality
2. 11. 2021
  |  

Poslední den swiss skupiny Legends Stage PGL Major 2021 je tady! 6 týmů, ale pouze 3 postupující do play-off. Výsledky a průběh aktualizujeme v článku.

Program a výsledky 2. 11. 2021

11:00 | Entropiq vs. Vitality (BO3)

  • Výsledek - 1:2
    • de_mirage 14:16 (8:7)
    • de_overpass 16:13 (11:4)
    • de_dust2 5:16 (2:13)

Skvělý vstup v úvodní polovině korunovali Entropiq sérií 6 kol za T-side. Bohužel to pro ruský celek stačilo pouze na vedení v polovině 8:7. Nástup do druhé poloviny okořenil vyhraný pistol round od Entropiq, nicméně následná kola patřila Vitality, kteří se díky tomu dostali do vedení. Také v polovině druhá předvedl východoevropský celek sérii kol, která ho výrazně přiblížila vedení v sérii. Za stavu 14:11 se však mašinerie vedená Foresterem zastavila. Francouzský celek kraloval 5 kolům v řadě, což znamenalo vítězství 16:14.

Entropiq prohra nerozhodila a do druhé mapy vstoupil tento celek fantastickou sérií 7 vítězných kol. Vitality dokázali dílčími koly kontrovat, ale na větší snížení než 4:11 to nestačilo. Ve druhé polovině už tedy Entropiq vedeni opět Foresterem táhli za vítězstvím. Po dosažení map pointu ještě francouzský celek dokázal snížit zásluhou 3 body v řadě, 29. kolo už patřilo však Entropiq, kteří sérii srovnali na 1:1.

Poslední mapa se však dala označit jako jízda francouzským rychlovlakem. Vitality nedali Entropiq absolutně žádnou šanci už v první polovině, kterou jasně ovládli 13:2. Ruský celek dokázal ještě v závěru snížit 3 koly v řadě, ale na drama to nestačilo.

Po výsledku 16:5 a celkově 2:1 postupuje tým Vitality do play-off, pro Entropiq cesta turnajem končí.

14:45 | Virtus.pro vs. FaZe (BO3)

  • Výsledek - 2:1
    • de_inferno 13:16 (5:10)
    • de_ancient 16:14 (7:8)
    • de_overpass 16:11 (8:7)

Pro FaZe se na úvodní mapě začalo všechno vyvíjet velmi dobře, talentovaný broky sázel jeden kill za killem a tým se v polovině dostal do vedení 10:5, když na to dokázal navázat 3 dalšími koly v rámci startu druhé půlky, zdálo se rozhodnuto. Opak byl ale pravdou a Virtus.pro začali dotahovat. Když už to pro ruský celek vypadalo nadějně, přišla studená sprcha od FaZe v podobě zisku kola. Výsledkem byla dramatická přetahovaná s koncem 16:13 ve prospěch FaZe.

Na druhé mapě, která byla pickem FaZe, museli Virtus.pro zabrat, pokud by chtěli pomýšlet na postup. Za CT stranu odehráli vyrovnanou úvodní, která skončila nejtěsnějším možným výsledkem 7:8. Navíc to byli právě Virtus.pro, kteří zvítězili v pistol roundu a srovnali stav. Opak byl ovšem pravdou a následných 5 kol zamířilo k FaZe, kteří tak udali jasný ráz druhé půle.

Virtus.pro však v ten moment rozjeli stíhací jízdu, ze které musel mít obavu nejden fanoušek FaZe. Hráčům tohoto celku se nedařilo zlomit nastupující sérii a když Qirekt (VP) uspět v situaci 1v3, bylo téměř srovnáno. VP si následně poradili s force buyem FaZe a do 27. kola se mohlo jít s čistým štítem a vyrovnaným stavem. Závěr i přes jedno klopýtnutí patřil Virtus.pro, kteří zvítězili 16:14 a srovnali na 1:1.

Ruský celek Virtus.pro nastoupil do rozhodující mapy ve velkém stylu, kdy za T-side bral jedno kolo za druhým, což čekal málokdo. FaZe se dokázali za obranu na Overpassu vzchopit až na závěr poloviny, kdy snížili na 7:8. Virtus.pro začali dobře také v druhé polovině, ale FaZe se povedlo posléze srovnat až na 11:11. Od té doby však kralovali pouze hráči Virtus.pro, kteří zvítězili 16:11 a celkově 2:1. Ruský tým tak postupuje do play-off, FaZe končí těsně před branami TOP 8.

18:30 | CPH Flames vs. NIP (BO3)

  • Výsledek - 1:2
    • de_nuke 16:10 (8:7)
    • de_inferno 13:16 (10:5)
    • de_ancient 16:19 (6:9)

Dánsko-švédský souboj uzavíral poslední hrací den před play-off. Copenhagen Flames nastoupili do utkání s velkým sebevědomím a za CT stranu na Nuku nepříjemně zatápěli NIP, kteří přesto zvládli závěr poloviny a snížili průběžný stav na 7:8. Poslední dvě kola z úvodní poloviny dodali dev1covi aspol. potřebný drive, který NIP využili také v úvodních 3 kolech druhé půlky a dostali se do vedení 10:8.

Následně však Copenhagen Flames otočili 5 koly vývoj a dostali se do vedení 13:10. Ani v následných kolech nebyli Ninjas in Pyjamas schopni uspět a Copenhagen Flames se ujali po vítězství 16:10 vedení v sérii 1:0.

Ninjas in Pyjamas zvládli pistol round na začátku druhé mapy, na dlouhou dobu to však bylo od švédského celku vše. Po 8 kolech totiž svítilo na scoreboardu 7:1 pro CPH Flames. Konečným výsledkem polovina bylo vedení Dánů 10:5. NIP sice přišli o pistol round ve druhé polovině, ale stejně jako jejich soupeř následně zaveleli k velké krasojízdě, která skončila až při vedení 12:11. Také z následné přetahované vycházeli Švédové lépe a byli to oni, kteří zvládli i 29. kolo, kterým si zajistili vítězství na mapě a vyrovnání série.

Rozhodující mapa přivedla oba celky na Ancient. Zkušený tým NIP a proti němu pohádku píšící ambiciózní Dánové. Ale byly to právě zkušenosti, které v úvodu byly platné a i díky nim si šli Ninjas in Pyjamas jasně za svým cílem. Po úvodních 15 kolech byli právě NIP ve vedení 9:6 a navíc i po výměně start začali lépe než soupeř.

NIP se postupem času dostali až na 14. bod na svém kontě, nicméně v důležitou chvíli se CPH Flames podařilo zvládnout force buy, kterým snižovali na 9:14. Neskutečné retake v podání dánských hráčů přišly na řadu v závěrečných kolech, kdy NIP nedokázali využít ani jeden ze 4 match pointů a po výsledku 15:15 následovalo prodloužení. A jak paradox prodloužení v CS:GO velí, NIP se hned po startu nadstavby dostali rychlým a relativně čistým způsobem k 16. bodu.

Dvě další kola ale směřovala ke Copenhagen Flames, kteří tak vedli 17:16. NIP vzápětí srovnali a klíčové kolo přišlo za stavu 17:17. LNZ a jeho 3K v stěžejní situaci turnaje přinesl NIP 18. bod a další match point. Ten už Ninjas in Pyjamas dokázali využít a po vítězství 19:16 (celkově 2:1) postupují do play-off. Dánská pohádka skončila těsně před poslední kapitolou.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.