CS:GO

Čtvrtfinále PGL Major: Gambit postupují a vyzvou NAVI, kteří udrželi neporazitelnost na Nuku

Čtvrtfinále PGL Major: Gambit postupují a vyzvou NAVI, kteří udrželi neporazitelnost na Nuku
5. 11. 2021
  |  

Druhým dnem dnes pokračují čtvrtfinálové boje na PGL Major Stockholm 2021.

Stream

Přímý přenos PGL Major poběží zejména na hlavním PGL Twitch kanále. České vysílání běží na Twitch kanále @TurboKanál.



Program a výsledky 5. 11. 2021

16:30 | Gambit vs. FURIA (BO3)

  • Výsledek - 2:0
    • de_inferno 19:17 (9:6) - FURIA pick
    • de_overpass 16:10 (8:7) - Gambit pick
    • de_mirage 0:0 (0:0) - decider

Gambit vstoupili do úvodní mapy série velmi dobře, když získali první dvě kola. FURIA reagovala vzápětí třemi. Další převahu však měli právě hráči z východu Evropy, kteří se dokázali zejména sérií 3 kol dostat do vedení, které už nepustili. Gambit vedli po prvních 15 kolech 9:6.

Nástup do druhé půle však patřil hráčům brazilského týmu FURIA, který získal úvodní 3 kola. Vyrovnaný stav však nevydržel dlouho a další kola naskakovala pouze u týmu Gambit až do stavu 13:10. Poté dokázal arT retaknout proti sh1rovi a zneškodněním bomby zajistil kola pro tým FURIA. Následně však znovu kralovali Gambit, kteří si zajistili 14. bod. Hned po další výměně kol na obě strany přišla další série ze strany FURIA, kterou si Brazilci zajistili srovnání na 15:15. FURIA se sice v prodloužení dostala do vedení, nicméně to byli Gambit, kteří dokázali vývoj otočit a po výsledku 19:17 se radují z vedení v sérii 1:0.

Druhou mapu začali dvěma koly tentokrát hráči FURIA, nicméně Gambit zareagovali v 5 následujících kolech a dostali se do komfortního vedení. Brazilci však odmítali ztratit komfort CT strany na Overpassu a v dalších kolech to byli oni, kdo diktoval tempo. Závěr poloviny z větší části zvládli lépe Gambit, které o vedení 9:6 připravilo až poslední kolo, ve kterém yuurih zvládl uspět v 1v2 situaci a snížil na celkové skóre 7:8.

Po výměně stran začali Gambit úspěšným pistol roundem, FURIA však odpovědala trojnásobkem úspěšných kol. V dalších kolech se však opět radovali hráči Gambit, kteří zejména zásluhou Ax1Leho a jeho 3K na úvod 21. kola, dominovali. Další zaváhání Gambit už nedopustili a po vítězství 16:10, celkově 2:0 oslavovali postup do semifinále PGL Major Stockholm 2021.

20:00 | NAVI vs. Vitality (BO3)

  • Výsledek - 2:0
    • de_dust2 16:11 (7:8) - Vitality pick
    • de_nuke 16:13 (6:9) - NAVI pick
    • de_mirage 0:0 (0:0) - decider

Od prvního kola to mezi NAVI a Vitality vypadalo na vyrovnané CS:GO, které všichni při střetu těchto dvou gigantů očekávali. K jediným dvěma delším sériím kol se dostali NAVI (3) a Vitality (4), obecně však týmy odehrály vyrovnanou polovinu, kterou na svoji stranu převážili v závěrečném kole Vitality zásluhou clutche od shoxa.

Druhá půle Dust2 nabídla jednoznačnou úvodní jízdu Natus Vincere, kteří sérií 8 kol v řadě dokráčeli k map pointu. Skvěle rozjeli i následné kolo, ale 4K od misutaaa bylo proti. Vitality ještě zdramatizovali průběh dík 3 vítěznům kolům, nicméně za stavu 15:11 se podařilo NAVI mapu ukončit.

Natus Vincere šli do série s pickem mapy Nuke, na které drží 100% win ratio v posledních 3 měsících. Úvodní T-side sice s1mplovi aspol nestačila k vedení, nicméně stav 6:9 byl více než dobrý jako výchozí pozice pro změnu stran.

Východoevropský celek začal přesně tak jak potřeboval a druhou polovinu rozjel ve vítězném tempu 3 kol, což znamenalo vyrovnání průběžného stavu na 9:9. Vitality ovšem začali trápit svého soupeře a ZywOo aspol. přidali další kola, kterými se dostali v jednu chvíli až do vedení 13:11. NAVI se však odmítali vzdát své šnůry vítězství na Nuku zadarmo a srovnali na 13:13.

Natus Vincere šli do vedení 14:13, čímž poslali soupeřící tým do force buy, načež toho dokázali brilantně využít v zisk match pointu. Hned první dokázal tým se s1mplem využít a postupuje do semifinále.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.