CS:GO

Malta Vibes: SINNERS v těsném zápase porazili 1shot. V premiéře se forsyy stal MVP zápasu

Malta Vibes: SINNERS v těsném zápase porazili 1shot. V premiéře se forsyy stal MVP zápasu
23. 1. 2022
  |  

Premiéra Davida "forsyy" Bílého v barvách SINNERS Esports je na spadnutí. Celek se již od 10:00 v neděli postaví ruskému celku 1shot v rámci Malta Vibes Knockout Series #5.

1shot vs. SINNERS

Výsledek - 1:2
  • de_inferno 17:19 (8:7)
  • de_nuke 16:14 (9:6)
  • de_mirage 14:16 (7:8)

Česká jednička nastoupila na úvod proti ruskému soupeři na mapě Inferno (pick SINNERS). Už od prvních kol se ve skvělém světle ukazovala nová posila SINNERS David "forsyy" Bílý, který si během úvodní polovina připsal 13 killů. I přes výkon nového snipera však SINNERS prohrávali po 15 odehraných kolech 7:8.

Po výměně stran dokázali SINNERS uchopit CT stranu velmi dobře a v prvních 8 kolech zaváhali jen jednou. Díky tomu se skóre rázem razantně přetočilo a český celek se dostal do vedení 14:9. Následovala vyrovnaná pasáž mapy Inferno, v níž se postupně 1shot dotahovali, byť se SINNERS podařilo získat 15. bod.

Nejblíže ukončení byli SINNERS za stavu 15:13, kdy se NEOFRAGovi, který noc před zápasem získal ocenění pro Nejlepšího hráče česko-slovenské scény za rok 2021, povedlo otevřít 3K. Nicméně následně už SINNERS žádný další kill nepřidali a šlo se do závěrečného kola. V něm opět uspěli 1shot, za které se rozehrál Get_Jeka, který zajistil klíčovými killy prodloužení, český celek promrhal 5 map-pointů.
I v prodloužení to byl český tým, který se dostal do vedení (17:15), 1shot opět srovnali (17:17) a před posledními dvěma koly úvodní části prodloužení byla přetahovaná vyrovnána. SINNERS závěr zvládli lépe a ziskem 18., respektive 19. bodu si zajistili vítězství. Poslední kolo symbolicky uzavřel právě David "forsyy" Bílý, pro kterého to byl 38. kill.

Na druhé mapě (Nuke) nezačali SINNERS vůbec, když za preferovanější CT stranu získali pouhých 6 kol a 1shot měli pohodlný náskok. Ten navíc umocnilo i vítězství v úvodních 3 kolech po výměně stran, čímž se ruský tým dostal do vedení 12:6. Poté se však dokázali rozehrát i SINNERS, kteří za T-side začali náskok soupeřů snižovat.

Těsně při srovnání se opět povedlo 1shot odskočil na skóre 14:12. I po dalších výměnách to byli ruští hráči, kteří náskok dokázali uhájit a připsali si vítězství 16:14, čímž srovnali sérii na 1:1.

Rozhodující dění se odehrálo na mapě Mirage, která opět nabídla velmi vyrovnanou podívanou. Poprvé v sérii se dokonce povedlo SINNERS dostat v polovině do vedení (8:7). Od stavu 9:7 však začali kralovat 1shot, kteří se sérií 6 kol dostali do vedení 13:9.

Poté se do zápasu vrátili i SINNERS, kteří od stavu 14:10 získali všech 6 zbývajících kol a po vítězství 16:14 a celkově 2:1 mohou slavit postup do dalšího kola Malta Vibes Knockout Series #5.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.