CS:GO

IESF: Slovensko nezvládlo úvodní zápas play-off s Makedonií a padá do Lower Bracketu

IESF: Slovensko nezvládlo úvodní zápas play-off s Makedonií a padá do Lower Bracketu
17. 11. 2021
  |  

Slovenská reprezentace ve středu ráno vstoupila do play-off IESF World Championship 2021. V odvetě ze skupiny se výběr utkal s Makedonií.

Výběr Slovenska složený zejména s hráčů Dark Tigers prošel základní částí bez porážky, nyní se s týmem BLUEJAYS (Makedonie) utkal o postup do semifinále Upper Bracketu.

Slovensko vs. Makedonie

Výsledek - 1:2
  • de_mirage 5:16 (4:11)
  • de_inferno 16:11 (6:9)
  • de_vertigo 8:16 (6:9)

Start jako z hororu zažíval výběr Slovenska na úvodní mapě. Kolo za kolem nebyl schopen tým bránit útoky soupeřících Makedonců. Až po 9 kolech se Slováci dočkali prvního bodu, když snižovali na 1:8. Následná kola dala naději, že bychom se možná mohli dočkat snížení, ale to BLUEJAYS nepřipouštěli a hned po startu druhé polovinu zas a znovu diktovali tempo, kterému Slováci nestačilo. Po kole s číslem 21 bylo hotovo a Makedonie (BLUEJAYS) se dostala v sérii do vedení 1:0 (de_mirage 16:5).
Na druhé mapě se povedlo Slovákům po rozpačitém začátku získat 5 kol v řadě, které znamenaly zvládnutý úvod v podání tohoto výběru. Makedonie se vzápětí zmátořila a v dalších 7 kolech dominovala, což opět měnilo vývoj poloviny. Slovensko získalo ještě závěrečné kolo v polovině, címž snížilo na 6:9. Slovákům vyšel start do druhé poloviny,kterým se dokonce dostali do vedení 10:9. Makedonie sice kontrovala ještě dvěma koly, ale nic to v celkovém skóre nezměnilo na vítězství Slovenska 16:11.

Poslední mapa začala vítězným pistol roundem v podání Makedonie, následně však Slováci odpověděli rovnou 5 úspěšnými koly. Ještě v první polovině došlo na další otočku, o kterou se postaral soupeř slovenského výběru. Makedonie zvítězila po 15 kolech 9:6. Slovenko nedokázalo to, co se povedlo na 2. mapě, tedy podchytit začátek poloviny a diktovat tempo v cestě za vítězstvím. Naopak to byli hráči Makedonie, kteří drželi vývoj pevně pod kontrolou a po výsledku 16:9 bylo rozhodnuto - Makedonie jde do semifinále Upper Bracketu, Slováky dnes čeká zápas o udržení nadějí v LB.

Zdroj úvodní fotografie: Facebook / Y-Games Slovakia

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.