CS:GO

Finále PGL Major: Je hotovo! s1mple dotáhl NAVI k historickému titulu

Finále PGL Major: Je hotovo! s1mple dotáhl NAVI k historickému titulu
7. 11. 2021
  |  

Večer pravdy. Dokáží NAVI zakončit fantastickou jízdu triumfem nebo dokáží G2 Esports upset, který se zapíše do historie? Bitva začíná.

Finále PGL Major Stockholm

20:00 | G2 vs. NAVI (BO3)

  • Výsledek - 0:2
    • de_ancient 11:16 (7:8) - G2 pick
    • de_nuke 19:22 (10:5) - NAVI pick
    • de_mirage 0:0 (0:0) - decider

Úvodní kolo finále PGL Major ovládl tým NAVI, který vstoupil do první mapy úspěšně i v dalších kolech. Následně se G2 podařilo snížit díky dvojici kol. Natus Vincere však stále zůstávali s náskokem, který skončil až po další výměně kol, které východoevropský celek poslal do forcebuy. Po 8 kolech tak bylo srovnáno. Posléze se dokonce G2 dostali do vedení 7:5. Ovšem závěr patřil NAVI, kteří se i díky 20 killům s1mpla otočili průběh a před výměnou stran drželi skóre 8:7.

Druhou půli lépe začali G2 Esports, NAVI se však vzápětí vrátili zpátky do zápasu a bylo srovnáno (10:10). V 21. kole nakonec B1T v klíčovém souboji zabil huNtera a zajistil bod pro NAVI. Právě tento tým ustál i klíčové souboje, kdy B1T pokračoval ve svých impact killech a za stavu 12:10 v 1v2 situaci porazil AmaNEka i JaCkze. Následně museli jít G2 pouze do forcebuy a NAVI se ujali vedení 14:10. G2 snížili na 11:14, ale vzápětí šli na match point NAVI, kteří dostali 4 příležitosti na ukončení úvodní mapy. NAVI stačil však hned první a bylo rozhodnuto: NAVI šli do vedení v sérii 1:0.

Před G2 Esports ležel nelehký úkol, porazit NAVI na mapě, kde mají 100% WR. Úvod nebyl v podání G2 vůbec špatný, nicméně sérií 3 kol za T-side na Nuku NAVI dali najevo, že úvodní půli nedají zadarmo. Výsledkem byla další přetahovaná, kterou NAVI získali 5 kol, ale G2 měli silnější závěr a skončili polovinu ve vedení 10:5.

G2 otevřeli vítězstvím také druhou polovinu, v dalším kole dokonce byli proti ecu v přesile 5v3, přesto kolo nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Situace tak byla rázem opačná a vůbec ne ideální nákup si museli zvolit G2. S1mple si připsal ACE a snížil na 7:11. Následovala však série 3 kol, které padli do spárů G2 Esports, kteří se tak ujali vedení 14:7. Natus Vincere snížili na rozdíl několika málo kol, ale přesto to byli G2, kteří byli týmem na map pointu jako první. První 4 pokusy nevyšly a rázem bylo na pořadí dne 30. kolo. NAVI pokračující ve své krasojízdě srovnali na 15:15. Všechno by možná bylo jinak, nebýt jednoho nešťastného kola v podání NiKa.

V prodloužení diktovali tempo hráči Natus Vincere, kteří zvládli úvod za CT stranu a navíc byli efektivnější i po výměně stran, čímž za stavu 18:16 dostali 2 championship pointy. První i druhý pokus G2 odvrátili a prodloužení mohlo pokračovat.

Scénář se však defacto opakoval. NAVI si, akorát v opačném gardu, vytvořili náskok a sahali po vítězství. Tentokrát už G2 reagovat nedokázali a po více než 40 kolech bylo hotovo. Natus Vincere jsou vítězové PGL Major Stockholm 2021.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.