CS:GO

Kvalifikace na ESL Challenger Anaheim: SINNERS v roli outsidera uspěli a porazili 20. tým světa 2:0

Kvalifikace na ESL Challenger Anaheim: SINNERS v roli outsidera uspěli a porazili 20. tým světa 2:0
11. 12. 2021
  |  

První zápas nevyšel, SINNERS však dostali šanci postoupit do Ameriky na ESL turnaj přes Lower Bracket. V úvodním kole spodní části pavouka se český tým utkal s dánským ECSTATIC.

SINNERS vs. ECSTATIC

Výsledek 2:0
  • de_nuke  16:12 (4:11) 
  • de_vertigo  16:8 (9:6) 
  • de_ancient 0:0 (0:0)

Česko-dánský souboj sliboval od počátku zajímavou a velkolepou podívanou, které se diváci dočkali už na atraktivní mapě. V její polovině sice ECSTATIC vedli 11:4, díky preferovanější CT straně, poté však úřadovali opět SINNERS, kteří dlouhou sérií 9 kol v řadě otočili vývoj. ECSTATIC sice snížili, ale za T-side je jim povedl získat jediný bod. To v konečném součtu znamenalo vedení SINNERS 1:0 po výsledku mapy Nuke 16:12.

Na druhé mapě SINNERS přišli o úvodní 4 kola a rozjezd byl z jejich strany značně pomalejší, ale stál za to. Postupně český celek přebíral otěže zápasu a v polovině vedl 9:6. Nástup do druhé půle vyšel takřka bravůrně a SINNERS zvyšovali náskok. Když za stavu 13:7 získal ZEDKO ACE, zdálo se, že není o čem. ECSTATIC ještě získali kolo, to bylo ale všechno co předvedli a SINNERS mohou slavit po výsledku 16:8 (celkově 2:0) postup do druhého kola LB.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.