CS:GO

SINNERS opět zacukali na nervy svým fanouškům, bitvu s forZe přesto dokázali otočit a zvítězili

SINNERS opět zacukali na nervy svým fanouškům, bitvu s forZe přesto dokázali otočit a zvítězili
23. 11. 2021
  |  

Jeden z klíčových soubojů čekal na SINNERS v úterý večer, kdy v rámci ESEA Premier tým vyzval ForZe, pouze o jedno místo výše ve světovém žebříčku postavený tým.

Jak probíhal další zápas v 39. sezoně ESEA Premier, ve kterém SINNERS uspěli proti forZe?

forZe vs. SINNERS

Výsledek - 1:2
  • de_ancient 16:8 (9:6)
  • de_mirage 3:16 (2:13)
  • de_inferno 9:16 (7:8)

Ruský celek forZe začal sérii se SINNERS dobře, když na úvod získal dvě kola. Česká jednička odpověděla následně, když se 4 úspěšnými koly v řadě dostala do vedení 4:2. Po následné výměně kol a dlouhé šňůře úspěšných zakončení ze strany forZe svítilo na scoreboardu skóre 9:5 ve prospěch tohoto týmu.

SINNERS v závěru snížili na 6:9 a dokonce odstartovali dobře také druhou půli. Hned ve druhém kole však Zorte z týmu forZe však svými 4K překazil plány na další zdramatizování vývoje a naopak to byli oni, kteří kolo za kolem kráčeli po vítězství. SINNERS na útok forZe našli odpověď až za stavu 7:15, kdy se jim podařilo získal bod z relativně "rozbitého" nákupu. Hned vzápětí však forZe své vedení potvrdili a dokráčeli pro vítězství 16:8.

Vstup do druhé mapy vyšel SINNERS náramně a český celek se mohl postupně radovat už z vedení 9:0. Radost přibrzdilo následné kolo, které zvládli forZe, ale opět to byli SINNERS, kteří uspěli v dalších kolech. Ruští hráči takto dokázali odpověď už pouze jednou a do výměnu stav se tak šlo za stavu 13:2.
Ani prohraný pistol round Čechy nerozhodil a tým SINNERS kráčel pro srovnání série. Po 19 kolech bylo hotovo a SINNERS díky výsledku 16:13 srovnali na 1:1.

forZe začali úspěšně poslední mapu, když v úvodních 7 kolech přenechali soupeři jediné, posléze se jejich útok rozpadl a skálopevná obrana SINNERS odolávala až do 15. kola. V něm uspěli ruští hráči, čímž snížili na "poločasový" stav 7:8.

SINNERS dokázali držet tempo i ve druhé polovině a po ztrátě, která přišla za stavu 11:7 to byl Tomáš "oskar" Šťastný, který zvyšoval na 12:8 díky svému clutch 1v3 momentu. Českému celku tohle kolo dodalo potřebný drive a adept na vítězství na nadcházejícím MČR kolo za kolem mířil pro nesmírně důležitou výhru.

Ruský celek dokázal odpověď ještě za stavu 15:8, kdy 9. bodem na rozhodující mapě snížil, ale na víc to nestačilo a po výsledku decider mapy 16:9 se mohli SINNERS radovat i z celkového vítězství v sérii.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.