CS:GO

ESEA Premier: Anonymo otočili zápas se SINNERS. Český tým na Infernu vyhořel za CT

ESEA Premier: Anonymo otočili zápas se SINNERS. Český tým na Infernu vyhořel za CT
8. 12. 2021
  |  

Klíčový den pro setrvání v ESEA Premier, respektive pro šance na play-off, začíná pro SINNERS soubojem s Anonymo.

Anonymo vs. SINNERS

Výsledek - 2:1
  • de_vertigo 16:19 (5:10) 
  • de_ancient 19:16 (5:10) 
  • de_inferno 16:9 (6:9)

Série SINNERS s Anonymo začala na mapě Vertigo, přesně na té, kde včera český celek naložil za polovinu 14:1 Entropiq. Úvodní kola naznačovala něco obdobného, SINNERS se dostali do rychlého vedení, ale stejně tak o něj přišli. Od stavu 5:5 to však byl pouze český tým, který sbíral v úvodní polovině kola a postupem času navýšil náskok na konečných 10:10.

Nástup do druhé půle naopak vyšel polskému soupeři, který se 3 koly dostal zpět do zápasu. Byť SINNERS dokázali v 18. kole odpovědět, byli to Anonymo, kteří sérií dalších 4 kol šli do vedení 12:11. Po divokém závěru, v němž SINNERS sice vedli, ale zároveň to byli oni, kdo odvracel map point, se hra dostala do prodloužení. V něm už česká jednička potvrdila své kvality a došla k vítězství 19:16, tedy i vedení v sérii.

SINNERS na své vlastní mapě začali výborně a v úvodních 7 kolech Anonymo k ničemu prakticky nepustili. Odměnou jim bylo vedení 7:0. Až poté i polský soupeř začal vytahovat drápky a postupně snížil na stejný stav jako na Vertigu, tedy 5:10 v polovině.

Také druhé polovina se začala vyvíjet jako ta na první mapě. SINNERS za stavu 14:14 zaváhali, kdy nedokázali vyřešit retake 4v2 a přenechali tak map point soupeři. Ten nedokázal hozenou rukavici využít a po prohraném 30. kole následovalo další prodloužení. To však tentokrát český celek nezvládl a po porážce 17:19 se rozhodne až na decider mapě.

Ta se však stala pro SINNERS obrovskou pohromou a český celek, který sice zvládl úvodní půli, absolutně vyhořel po výměně stran a 10 úspěšných kol v řadě za T-side zajistilo Anonymo vítězství.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.